Diemen,
11
november
2019
|
08:00
Europe/Amsterdam

Dag van het onderwijs: Het toetsen en beoordelen van groepsprojecten

Meld je nu aan!

img-7145

14 november is de Dag van het onderwijs in Diemen. De focus ligt op ondersteuning van technologie in het onderwijs. Hoe kunnen we studenten sneller, slimmer en beter laten studeren? In deze serie lees je meer over de workshops die aangeboden worden. Met deze week: Judith Revet over het toetsen en beoordelen van groepsprojecten.

Leestijd: +- 1 minuut.

Judith, wat ga je doen tijdens de Dag van het onderwijs?
“Veel opleidingen in onze hogeschool hebben groepsprojecten opgenomen in hun onderwijs- en toetsprogramma. Het ontwerpen van toetsing van groepsprojecten is om meerdere redenen complex. Wat zijn gewenste leeropbrengsten en welke aspecten ga je toetsen: product, taakproces, (interdisciplinaire) samenwerking? Hoe erken je de individuele bijdragen in het groepswerk? Hoe benut je de verschillende informatiebronnen bij de beoordeling? Het onderzoeken van deze toetscasussen heeft waardevolle informatie opgeleverd die ik graag met jullie wil delen.”

Hoe ziet het programma eruit? Wat ga je bespreken? En wat gaan onze collega’s doen?
“Ik ga inzoomen op de variatie wijze van toetsen (toetsvorm), de keuze die voor groeps- en/of individuele beoordeling (cijferbepaling). Hoe het leren stimuleren en sturen (onder andere formatieve evaluatie) en het beoordelingsproces. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat de bijeenkomst een interactief karakter heeft dus vragen, kanttekeningen en opmerkingen zijn welkom. Daarnaast wil ik een of meerdere dilemma’s voorleggen. Het is geen ‘hands-on’ activiteit maar heeft het karakter van Show & Share.”

Waarom is het relevant om mee te doen met deze activiteit? En wat hoop je dat onze collega’s meekrijgen?
“Na afloop heb je (meer) inzicht in keuzes die gemaakt kunnen worden in de ontwerpfase en op welke wijze je de kwaliteit van toetsing van groepsprojecten kunt borgen. De handreikingen zijn in een printversie beschikbaar.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.