Diemen,
05
november
2019
|
09:30
Europe/Amsterdam

Dag van het onderwijs: podcasting in het onderwijs

Meld je nu aan!

Simone en Rudy

14 november is de Dag van het Onderwijs in Diemen. De focus ligt op ondersteuning van technologie in het onderwijs. Hoe kunnen we studenten sneller, slimmer en beter laten studeren? In deze serie lees je meer over de workshops die aangeboden worden. Met deze week: Simone Snaterse en Rudy Nicola over de mogelijkheden van podcasting binnen het onderwijs.

Leestijd+- 2 minuten

Simone & Rudy, wat gaan jullie doen tijdens de dag van het onderwijs?
Wij vinden dat podcasting een toegevoegde waarde kan hebben binnen het onderwijs. Tijdens deze workshop laten we de deelnemers ervaren hoe je deze vorm van audio kan inzetten om studenten sneller, slimmer en beter te laten studeren. Er is namelijk veel mogelijk!”

Hoe ziet het programma eruit?
“Allereerst maak je kennis met het medium podcast. Wat is eigenlijk podcasting? Hoe kun je afleveringen beluisteren? Wat zijn de meest populaire podcasts van Nederland en waarom? Daarna onderzoeken we samen met de groep welke mogelijkheden podcasting heeft binnen het onderwijs. We gaan aan de slag met een format waar we rekening houden met een doelgroep, doel en vorm. Ook krijg je technische tips hoe je een podcast moet opnemen.”

Waarom is het relevant om mee te doen met deze activiteit?
“Podcasting is een mooie toevoeging op het huidige onderwijs. Je biedt namelijk extra kennis aan die de student in zijn eigen tijd kan opnemen. Bijvoorbeeld een verdiepende slag na een college of een interview met een professional uit het werkveld. Tijdens deze workshop geven we een aantal aansprekende voorbeelden en concrete handvatten om zelf een podcast op te zetten.”

Wat hoop je dat onze collega’s meekrijgen?
“Dat podcasting een interessant medium is om in te zetten voor studenten. Er is ruimte voor meer verdieping en de kennis blijft voor langere termijn behouden. Studenten kunnen wanneer en waar ze willen meer kennis opdoen over een bepaald onderwerp.”

Wil jij weten hoe we onze studenten sneller, slimmer en beter kunnen laten studeren? Kom donderdag 14 november naar de Dag van het onderwijs in Diemen. Meld je nu aan!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.