Diemen,
09
oktober
2019
|
09:30
Europe/Amsterdam

Dag van het onderwijs: workshop interactieve video binnen Moodle

Heb jij je al aangemeld?

14 november is de Dag van het Onderwijs in Diemen. De focus ligt op ondersteuning van technologie in het onderwijs. Hoe kunnen we studenten sneller, slimmer en beter laten studeren? In deze serie lees je meer over de workshops die aangeboden worden. Met deze week: Ybranda Koster over het beter benutten van Moodle. Ybranda is docent verpleegkunde en onderzoeker bij de Inholland-onderzoekslijn Medische Technologie.

Leestijd: 1 minuut.

Wat ga je doen tijdens de Dag van het Onderwijs?
"Ik wil graag activerend onderwijs promoten. Ik zie mooie mogelijkheden in het gebruik van didactische technologie en ga samen met collega´s aan de slag om hen wegwijs te maken in het werken met interactieve video binnen Moodle."

Hoe ziet het programma eruit? De collega’s gaan vooral zelf aan de slag, toch?
"Na een korte uitleg en demonstratie van een interactieve video gaan de collega's zelf aan de slag. Het eerste deel zullen ze stap voor stap geholpen worden. We vragen docenten die mee gaan doen aan deze workshop een eigen video mee te nemen die zij willen omzetten in een interactieve video. Wij lopen rond om ondersteuning te geven en te helpen waar nodig. Ook kunnen de collega's elkaar helpen als het bij de een niet lukt en dat stuk bij een ander wel is gelukt. “

Waarom is het relevant om mee te doen met deze activiteit?
"Omdat docenten kennismaken met een mooie mogelijkheid die Moodle te bieden heeft om het activerend onderwijs verder in te zetten. Daarnaast is dit een mooie gelegenheid om hier echt mee aan het werk te gaan en de tijd te krijgen om een deel voor het onderwijs te ontwikkelen. Omdat de docenten met hun eigen filmpje aan de slag gaan kunnen ze dat wat ze in de workshop gedaan hebben direct inzetten in het onderwijs."

Wat hoop je dat onze collega’s meekrijgen?
"Ik hoop dat de docenten meekrijgen dat de interactieve video een mooie tool is die helemaal niet zo ingewikkeld is om toe te passen. Daarnaast hoop ik dat dit hen stimuleert om zelf verder te experimenteren met alle mogelijkheden binnen Moodle."

Wil jij weten hoe we onze studenten sneller, slimmer en beter kunnen laten studeren? Kom op donderdag 14 november naar de Dag van het onderwijs in Diemen. Meld je nu aan!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.