Den Haag,
29
oktober
2020
|
15:00
Europe/Amsterdam

'De energie die je uitstraalt, is ook de energie die je terugkrijgt'

IsisJonker_student

Isis Jonker (18), student International Creative Business in Den Haag, rondde afgelopen zomer haar vwo af. In haar vijfde jaar ontdekte Isis dat ze liever een hbo-opleiding wilde volgen, in plaats van een universitaire studie. Na het bezoeken van een Open Dag en een dag Proefstuderen, wist ze het zeker: hier wilde ze bij horen. Waarom koos Isis voor Inholland? Hoe beleeft ze haar studententijd en wat heeft ze in deze korte periode al over zichzelf geleerd?

Direct bij de start van de opleiding was Isis al erg betrokken bij de hogeschool. Op Instagram scrolde ze langs een vacature voor studentmedewerker bij het Studenten Initiatieven Fonds (SIF). Zonder enige twijfel ging Isis de uitdaging aan. Ze toonde lef en met al haar enthousiasme en open houding werd ze aangenomen. Nu staat ze aan de start van het opzetten van het fonds. Dit voelde voor Isis als dé kans om zichzelf als eerstejaars te laten zien. “Ik dacht: dit heb ik nog nooit gedaan, ik ga het gewoon doen.” Isis houdt van nieuwe dingen proberen en wil graag veel ervaring op doen. Ze leerde al snel dat het belangrijk is dat je zelf het initiatief neemt. “Wat ik de afgelopen periode heb geleerd is dat de energie die je uitstraalt, ook de energie is die je terugkrijgt.”

Ik dacht: dit heb ik nog nooit gedaan, ik ga het gewoon doen.

Het studentenleven anno 2020
Het volgen van online meetings voor het SIF én het volgen van colleges doet Isis allemaal vanuit haar studentenkamer in Leiden. Ze had wel een ander beeld van hoe haar eerste jaar zou verlopen. “Het is natuurlijk een beetje een gekke situatie, ik zou liever vaker dan één keer per week naar Den Haag afreizen.” Isis mist de interactie met de docenten en medestudenten. Samen met 15 andere huisgenoten zit ze thuis in hetzelfde schuitje: “Dat is soms druk, maar ook gezellig”. Uiteraard had Isis de studententijd iets anders voorgesteld, maar ze heeft al veel vrienden gemaakt: “Ik werd in een projectgroepje gezet en met die meiden spreek ik vaak online af. Ik vind het ook belangrijk om contact te houden met de mensen in mijn klas.”

Ik voel me bij Inholland geaccepteerd voor wie ik ben en ik kan mezelf zijn

Jezelf kunnen zijn
Isis is blij met haar keuze voor Inholland: “De vibe is gewoon goed. Iedereen is lekker open en zichzelf. Ik voel me geaccepteerd voor wie ik ben en ik kan mezelf zijn. De docenten kennen je bij naam, dus het voelt voor mij ook erg persoonlijk.” Ze raadt nieuwe studenten dan ook aan om een (Online) Open Dag te bezoeken: “Toen ik bij de Open Dag van Inholland kwam, maakte ik kennis met Creative Business docent Leslo Wanders. Hij was zo open en enthousiast, wat mij daardoor ook erg enthousiast maakte. Ik kreeg gelijk een beter beeld van de opleiding. Zelfs mijn moeder was direct overtuigd.” Naast de Open Dag ging Isis ook een dag Proefstuderen. Hier kon ze ook andere studenten ontmoeten. “Twee meiden die ik op die dag heb ontmoet, spreek ik nog regelmatig. Het helpt heel erg om naar een Open Dag te gaan, om zo al wat mensen te leren kennen en een beter beeld te krijgen van je studie. Het is gelijk een goed begin!”

Leren = durven. Elke laatste donderdag van de maand vertelt een andere student van Inholland zijn of haar persoonlijke verhaal. Wat drijft deze studenten? Wat doen ze om lef te tonen en uit hun comfort zone te stappen en wat leren ze daarvan?

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.