25
maart
2024
|
11:38
Europe/Amsterdam

De mens werkelijk centraal met Human Centered Design

Human centered design

Dit nieuwsbericht is geschreven in het kader van het project Design Thinking Open Resources Platform (DORP) dat gelanceerd is tijdens het Society 5.0 Festival in 2022. Een community voor én met docenten die hun voorbeelden willen delen vanuit eigen werk met design thinking methodes en die in de toekomst gebruik willen maken van deze methodes. Het eindresultaat: een inspirerende collectie.

‘Keep the user in mind, empathise, understand’.

Ieder model dat de zoekterm ‘design thinking’ op Google Afbeeldingen oplevert, zoomt in op een fase van klantbegrip. Maar nergens staat de klant letterlijk zo centraal als bij de cursus Human Centered Design.

In deze cursus testen bachelor studenten Communication and Multimedia Design (HvA) hun inzichten altijd met een écht persoon. En dat biedt waardevolle inzichten. Op basis van de gekregen feedback uit de tests, kan het ontwerp verbeterd worden. En omdat de studenten prototypes in de browser maken met code, kunnen deze aanpassingen ook razendsnel worden gemaakt. Op die manier ontwerp je niet alleen voor, maar juist ook samen met je gebruiker. Oftewel: een exclusieve aanpak, die leidt tot werkelijk inclusief design.  

Meer weten?

Docent Vasilis van Gemert licht hier de werkwijze toe en geeft enkele leuke voorbeelden.

Dit nieuwsbericht is geschreven in het kader van het project Design Thinking Open Resources Platform (DORP) dat gelanceerd is tijdens het Society 5.0 Festival in 2022. Design Thinking Open Resources Platform. Een community voor én met docenten die hun voorbeelden willen delen vanuit eigen werk met design thinking methodes en die in de toekomst gebruik willen maken van deze methodes. Het eindresultaat: een inspirerende collectie