Den Haag,
27
augustus
2020
|
12:10
Europe/Amsterdam

Den Haag studentenstad in beeld gebracht door studenten

Alternatieve intro voor alle nieuwe Haagse eerstejaars

Als snelst groeiende studentenstad van Nederland, met bijna 30.000 studenten, zeven hogescholen en drie universiteiten is Den Haag een stad met de wind fier in de zeilen. Hoe sterk de stad ook is, de coronapandemie heeft ook Den Haag zand in de ogen gestrooid. Geen Haagse stedelijke studentenintroductie op het Lange Voorhout en geen boottochten dit jaar. Maar zoals ieder stoer zeemansvolk zou doen, is Den Haag niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft ze de koers gewijzigd. 

Zo heeft ACKU Studentenbureau in opdracht van de coalitie Student en Stad (samenwerkingsverband van de gemeente Den Haag en de Haagse onderwijsinstellingen) een alternatief gevonden om de nieuwe Haagse studenten welkom te heten in de stad. In de vorm van video's en vlogs laten ouderejaarsstudenten (waaronder ook Inholland-studenten) zien wat Den Haag studentenstad voor hen betekent en hoe je de stad zelf kunt ontdekken. Of het nu over de binnenstad en het strand gaat, over werken en wonen, gezondheid en sport, alle studentenonderwerpen komen aan bod.

Ook is er een digitale stadskaart ontwikkeld waarop Haagse studenten hun favoriete hotspots laten zien. Vanuit de Gemeente Den Haag hebben zowel de wethouder Onderwijs Hilbert Bredemeijer als de nieuwe burgemeester Jan van Zanen een steentje bijgedragen in de vorm van een welkomstvideo voor studenten.

Op donderdag 27 augustus gaan de films in première bij Pathé Spuimarkt. Een select gezelschap van studenten, die hebben meegewerkt aan deze filmproducties, en relaties van de scholen en gemeente zijn hiervoor uitgenodigd. In de grootste filmzaal worden de nieuwe video's voor het eerst getoond.

De video’s en vlogs over Den Haag; waar je moet zijn, wat je zeker moet meemaken en wie er toe doen in de stad van vrede, recht en veiligheid, zijn vanaf 28 augustus te zien op: www.studyinthehague.com. Study in The Hague is de site waarop alle nuttige informatie over studeren in Den Haag in zowel het Nederlands als Engels te vinden is. 

Iedere Inholland-opleiding organiseert een eigen online en/of fysiek introprogramma. Meer informatie over de start van de opleiding kun je vinden via de MyStart-app en op iris.inholland.nl.