14
december
2021
|
21:07
Europe/Amsterdam

Docent-onderzoeker Maaike Boersma publiceert in the Plant Journal

Maaike Boersma - Plant Journal foto Petunia

Voor de bestuiving van bloemen is de juiste geur nodig. Want de juiste geur zorgt ervoor dat het bloempje bestoven wordt door het juiste beestje. Maar welke genen spelen een rol bij de productie van deze geurstoffen? Maaike Boersma, docent-onderzoeker aan Hogeschool Inholland, publiceerde onlangs een nieuw puzzelstukje over bloemgeurproductie.

In haar promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam heeft Maaike Boersma onderzocht hoe de hoofdschakelaar ODORANT1 verschillende productielijnen reguleert van de geurfabriek in Petunia-bloemen. In samenwerking met Purdue University (USA) is dit onderzoek gepubliceerd in the Plant Journal.

Docent-onderzoeker van Hogeschool Inholland Milan Plasmeijer zet dit onderzoek voort met zijn promotieonderzoek ‘Geurstoffen in Petunia’ bij Hogeschool Inholland en de Universiteit van Amsterdam. Een onderzoek van het lectoraat Green Biotechnology waar gewerkt wordt aan het begrip van bloemgeurproductie en daarmee aan de voedselzekerheid. 75% van de voedselgewassen is namelijk afhankelijk van bestuiving.

De publicatie in the Plant Journal lees je hier.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.