Alkmaar,
30
mei
2018
|
15:41
Europe/Amsterdam

Docenten en studenten van Pabo Alkmaar rennen voor KWF

Alkmaar stond dinsdag in het teken van een groots opgezette, live tv-show voor KWF Kankerbestrijding. De dag van de Race tegen Kanker. De dag waarop Nederland opstaat tegen kanker en ook de dag waarop docenten en studenten van de Pabo Inholland Alkmaar (Cobie, Colleen, Ingeborg, Irene, Joelle, Monique, Vanessa, Wytzke, Bente, Esmee, Hestia, Marijke en Melissa) meededen aan de sponsorrun in het hart van de mooie binnenstad. “Een dag waarvoor we allen hadden getraind. De een iets meer dan de ander, dat dan weer wel", aldus Colleen Clinton, één van de meerennende docenten.

Veel ophalen
Vijf kilometer lang joggen, rennen of wandelen door onstuimig weer met als doel om geld te werven voor onderzoek tegen kanker. Want wist je dat er iedere vijf minuten iemand in Nederland de diagnose kanker krijgt? Kanker raakt ons allemaal. Eén op de drie Nederlanders krijgt deze ziekte en per jaar sterven er 45.000 mensen. Daarmee is kanker doodsoorzaak nummer één in Nederland. KWF Kankerbestrijding gelooft in de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker. “Door deelname aan deze run en met de gulle donaties van onze sponsoren leveren wij als team Go Pabo Inholland Alkmaar hier een bijdrage aan. Samen hebben we wel 2.354,50 euro opgehaald ten behoeve van KWF Kankerbestrijding!”, licht Colleen toe.

Regen en onweer
Het was nog even spannend of de race door kon gaan. Code oranje: het regende pijpenstelen en onweerde hevig. Na veiligheidsoverleg besloot de organisatie gelukkig dat het evenement doorgang kon vinden. Op naar de start en op naar die finish! “Een prachtige prestatie is door ons team, en de vele andere deelnemende bekende en onbekende Nederlanders, neergezet. Samen komen we dichterbij. Dichterbij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.”

Lees ook de artikelen over de live tv-show van KWF:

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.