30
augustus
2023
|
20:14
Europe/Amsterdam

Dordtse introductiedag viert vijfde editie

Dordtse introductiedag viert vijfde editie

De lustrumeditie van de Dordtse Introductiedag (DID) vrijdagochtend in het Energiehuis was een levendige start van het collegejaar. Eerstejaars Toegepaste Psychologie studenten van HBO Academy (voorheen HBO Drechtsteden) en pabo Inholland kregen een programma aangeboden waarin opzwepende muziek van de band Blaaskaak, de hotspots van de stad en een Kahootquiz elkaar rap opvolgden. 

Persoonlijke ontwikkeling net zo belangrijk 
Chris van Benschop, wethouder van o.a. hoger onderwijs in Dordrecht, opende met een druk op de knop officieel het collegejaar. Zij benadrukte dat behalve studeren persoonlijke ontwikkeling minstens zo belangrijk is. “Heb, naast je studie, ook vooral lol met vrienden. Neem de vrijheid om te ontdekken wie je bent, wie je wilt zijn en waar wil je naartoe gaat. Studeer goed en ontwikkel je goed.”

Vrienden zijn belangrijk
Deze boodschap kwam ook terug in de korte interviews met HBO Academy-directeur Jessica van den Bosch en teamleider bij pabo Inholland Satish Rambhadjan. Beiden vertelden dat zij in hun studietijd vrienden voor het leven gemaakt hebben en wensen dit ook de studenten toe.

Energieke ochtend
De zaal werd gevuld met muzikale energie door een optreden van vierdejaars Toegepaste Psychologie studenten May en Eva. Na afloop van het programma verlieten de eerstejaarsstudenten onder de opzwepende klanken van de band Blaaskaak de zaal. Met een voucher in de hand voor een gratis portie poffertjes of drankje in de stad trokken de studenten de stad in om deze verder te ontdekken.

Over de Dordtse Introductiedag
Het programma was gemaakt door vier studenten en drie docenten van zowel HBO Academy, als pabo Inholland. De Dordtse Introductiedag is een samenwerking tussen HBO Academy, pabo Inholland, Kunstmin, Gemeente Dordrecht, Dordrecht Marketing & Partners en ondernemer Dennis van Buuren. Jaarlijks organiseren zij een dag voor nieuwe studenten waarin ze kennismaken met de stad Dordrecht en met elkaar. De Dordtse Introductiedag is inmiddels een begrip in de regio en de ambitie is dan ook om het programma komende jaren steeds verder uit te breiden in samenwerking met meerdere partijen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.