Dordrecht,
24
juni
2019
|
07:25
Europe/Amsterdam

Dordtse Pabo-studenten worden rondleider en acteur

“De kinderen maken een reis voor en achter de schermen, om te begrijpen hoe theater werkt. Aan de andere kant is het voor onze docenten van de toekomst een goede ervaring’’, legt Anouk van Nunen, docent drama van Pabo Dordrecht, uit. Van 18 tot en met 21 juni krijgen zo’n 80 basisschoolklassen de interactieve rondleiding 'Achter de Schermen' van het theater. Niet de medewerkers van het theater, maar eerstejaars Pabo-studenten van Inholland zijn hun gids.

Het project Achter de Schermen is een samenwerking tussen Pabo Dordrecht, Schouwburg KunstMin en het basisonderwijs uit de Drechtsteden. Het gaat om een lokale samenwerking waarbij de Pabo het vak kunstzinnige oriëntatie naar een hoger niveau tilt. Vooral de eerstejaarsstudenten zoeken hiermee verbinding tussen cultuur, kunst, het pabo-onderwijs en daarmee direct het basisonderwijs. Satish Rambhadjan, manager onderwijs en onderzoek bij Inholland Dordrecht, vindt de samenwerking fantastisch: “Het is naar onze mening goed dat de regio ervaart dat onderwijs en cultuur nauw aan elkaar verbonden zijn en actief samenwerken om de verbinding te zoeken in het onderwijs”. 

Lees meer in het artikel ‘Scholieren krijgen kijkje achter de schermen bij Kunstmin’ van het AD over deze mooie regionale samenwerking. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.