25
maart
2024
|
11:43
Europe/Amsterdam

DORP 1 jaar: een update

DORP jaar 1

Dit nieuwsbericht is geschreven in het kader van het project Design Thinking Open Resources Platform (DORP) dat gelanceerd is tijdens het Society 5.0 Festival in 2022. Een community voor én met docenten die hun voorbeelden willen delen vanuit eigen werk met design thinking methodes en die in de toekomst gebruik willen maken van deze methodes. Het eindresultaat: een inspirerende collectie.

Ruim een jaar geleden werd Design thinking Open Resources Platform DORP gelanceerd tijdens Society 5.0. Nu we een jaar bezig zijn, biedt dit een mooi moment om stil te staan bij wat er allemaal gebeurd is in 2023.

8 gepubliceerde showcases
Na de soft launch op EduSources afgelopen zomer, staat de teller inmiddels op 8 gepubliceerde showcases. Het format dat hiervoor is ontwikkeld, is een interactieve pdf van waaruit gelinkt wordt naar andere Downloadable Content (DLC) zoals video’s, kennisclips en andere ondersteunende materialen. Dit format is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de DORP community.

Pilot Open leermateriaal van start
Afgelopen september hebben we de pilot Open leermaterialen: bevindingen (OpER) afgerond. Daarmee hebben we een eerste stap gezet naar het ‘open’ delen, vindbaar maken en hergebruiken van studentproducten en leermaterialen.