Haarlem,
20
januari
2021
|
11:17
Europe/Amsterdam

Drie duurzame hackathons voor jou! Kies en doe mee!

Bouw je ook mee aan het duurzame Nederland van morgen?

shutterstock_146211665

Word jouw hart warm van duurzaamheid en wil jij bijdragen aan een circulaire samenleving? Dan kun je van 1 tot en met 5 februari, tijdens de Week van de Circulaire Economie, kiezen uit drie hackathons om samen met andere studenten te werken aan regionale circulaire vraagstukken. Dit is jouw kans om jezelf te ontwikkelen en bij te dragen aan een betere toekomst. De hackathons zijn onderdeel van de Nationale Conferentie Circulaire Economie van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Studenten van alle locaties en alle opleidingen kunnen meedoen, en er zijn studiepunten mee te verdienen.

 • Circulaire Gebiedsontwikkeling in de Sluisbuurt
  De Amsterdamse Sluisbuurt ligt nu nog braak, en is de plek waar in de toekomst ons nieuwe hogeschoolgebouw van de locatie Amsterdam kom te staan. Deze hackathon gaat over de gebiedsontwikkeling met Inholland’s SLUISlab als broedplaats. De uitdaging is om plannen te verzinnen om van de Sluisbuurt de meest duurzame, circulaire en inclusieve stadswijk van Nederland te maken.

  Zin om deze stip op de horizon te zetten? Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met
  lector Patrick Huntjens (patrick.huntjens@inholland.nl).

   
 • Circulaire Greenport W-Holland
  Deze hackathon gaat over de Circulaire Greenport in de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. In deze regio speelt de tuinbouwsector een cruciale rol om van deze regio een gebied te maken waar het goed, gezond en gelukkig wonen, werken en recreëren is. En waar economie en samenleving in de toekomst volledig circulair zullen zijn. In de hackathon ga jij met je medestudenten aan de slag met maatsschappelijke en economische uitdagingen om dit mogelijk te maken. Hoe maak je van de Greenport West-Holland de meest circulare regio van Nederland?

  Interesse? Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met
  lector Patrick Huntjens (patrick.huntjens@inholland.nl).

   
 • Alternatieve toekomsten voor Inholland Alkmaar
  Hogeschool Inholland in Alkmaar is afgelopen jaren gerenoveerd. Daarbij is een deel van de gebouwen overbodig geworden. De traditionele oplossing is slopen, maar in deze hackathon verkennen we in plaats daarvan alternatieve toekomsten met toegevoegde waarde voor de stad Alkmaar en de regio.

  Hoe kunnen we
  de leegstaande gebouwen transformeren tot een plek waar wonen, werken en innoveren worden gecombineerd in een leergemeenschap? Hoe kunnen we de circulariteit van zo'n bestaand gebouwencomplex vormgeven? Wat is nodig om de gebouwen met hun eigenaren en gebruikers te transformeren tot een leergemeenschap met regionale impact? Hoe zorgen we ervoor dat circulariteit in besluitvorming rond bestaand vastgoed wordt geïntegreerd? Op die vragen gaan we in tijdens deze hackathon.

  Meer weten en meedoen? Stuur een mail met korte motivatie naar associate lector Han van Kleef (han.vankleef@inholland.nl).