Haarlem,
30
januari
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Driedaagse Makathon Smart Solutions voor Zorg en Welzijn

Makathon2018

Hogeschool Inholland, de Hartekamp Groep en het Nova College organiseren op 16, 17 en 18 mei 2018 een driedaagse Makathon Smart Solutions voor Zorg en Welzijn in Heemstede. Dit jaar is het thema duurzamere en groenere zorg door inzet van slimme technologie. Alle studenten van Hogeschool Inholland en het Nova College kunnen meedoen.

Zorgtechnologie is een thema dat alle domeinen raakt en verbindt. Bijvoorbeeld de technologische kant, de businesscase of de zorgverlener en de patiënt. Het is een maatschappelijk thema dat alleen in de breedte van alle opleidingen en in samenwerking met het werkveld goed kan worden opgepakt. Om die reden kunnen studenten van alle opleidingen van Inholland en Nova College meedoen.

Tijdens de Makathon werken studenten samen aan een actueel innovatievraagstuk op het snijvlak van zorg en technologie. Studenten maken daarbij kennis met innovatieve werkvormen als ‘cocreatie’, ‘design thinking’ en ‘scrum’. Omdat deze werkvormen ook voor docenten nieuw zijn, krijgen docenten voor aanvang een training ‘Makathon Coach’.

In 2017 was er Makathon Smart Solutions voor de watersector. Deze Makathon werd georganiseerd door PWN, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en 3D Makers Zone. De editie vond 4, 5 en 6 oktober 2017 plaats in de 3D Makers Zone in Haarlem.

Meedoen aan de Makathon? Meld je nu aan!
Neem voor meer informatie contact op met Rob Doms (rob.doms@inholland.nl).