Rotterdam,
17
oktober
2019
|
14:51
Europe/Amsterdam

Een 'veilig' ondernemersontbijt bij Inholland Rotterdam

De studenten van Inholland Rotterdam hebben de smaak van het ondernemen flink te pakken. Op maandag 7 oktober vond het Ondernemersontbijt van 2019 plaats bij Hogeschool Inholland Rotterdam in naam van de Week van de Veiligheid en Veilig ondernemen. Met onder andere de aanwezigheid van burgermeester Aboutaleb, wel 250 ondernemers als publiek, de uitreiking van de Rotterdam Student Safety Award én een prijs van 5.000 euro was het voor de studenten een ochtend om trots op te zijn.

Vijf studentes van de opleiding Integrale Veiligheidskunde (IVK) van Inholland stonden maandag tegenover gastheer burgemeester Aboutaleb en een jury die bestond uit wethouder Bert Wijbenga, voorzitter van Deltalinqs Steven Lak en voorzitter van MKB Rotterdam Rijnmond Pieter van Klaveren. Deze invloedrijke personen waren er niet zomaar, maar waren onderdeel van het door de gemeente Rotterdam georganiseerde Ondernemersontbijt, waar drie studententeams hun ondernemersplan presenteerden. De gemeente daagde afgelopen september twee scholen (Inholland en Zadkine) uit om de strijd met elkaar aan te gaan en het beste veiligheidsplan van 2019 te bedenken. De winnaars werden op het Ondernemersontbijt bekend gemaakt en verrast met een geldprijs van 5.000 euro om het plan werkelijk uit te voeren en kregen de Rotterdam Student Safety Award uitgereikt.

De studentes van Inholland namen het op tegen twee andere teams van Zadkine en werden uitgedaagd om met een creatieve oplossing te komen in het kader van veiligheid. Ze kozen ervoor om een plan op te stellen om inbraken op bedrijfsterreinen te voorkomen en legden dit maandagochtend voor aan de jury. Dit plan wordt verder uitgewerkt binnen een team van IVK- en ICT-studenten. Zo worden de studentes door externe experts van Stichting Veilig Ontwerp en Beheer en Young CPTED geholpen om het plan verder uit te breiden door onder andere een bijpassende app te ontwikkelen.

Volgens directeur Nahied Rezwani van Inholland Rotterdam en het Domein Business, Finance & Law sluit het idee achter het ondernemersontbijt volledig aan op een ambitie die Inholland nastreeft: “Dit soort intensieve samenwerkingen sluit aan op de ambitie van Inholland om meer aansluiting te zoeken met marktpartijen en ondernemers. Het gaat er vooral om hoe we de studenten het beste kunnen voorbereiden op het beroepenveld”.

Meer weten over het jaarlijkse Ondernemersontbijt? Neem dan een kijkje op ondernemersontbijt.nl/rotterdam

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.