Rotterdam,
26
augustus
2019
|
13:00
Europe/Amsterdam

'Een veilige plek om jezelf te leren zijn, draagt bij aan studiesucces'

Communicatiestudent Thom Maasdam wordt ambassadeur diversiteit

Thom Maasdam, tweedejaarsstudent Communicatie bij Inholland Rotterdam, start dit studiejaar als ambassadeur diversiteit. Als ambassadeur voert hij onder andere gesprekken met andere onderwijsinstellingen, bedrijven en organiseert hij activiteiten om diversiteit in het onderwijs en het bedrijfsleven bespreekbaar te maken. 

“Hogeschool Inholland wil voorop lopen als het gaat om het bespreekbaar maken van diversiteit in het onderwijs”, zegt communicatiestudent Maasdam. Zo heeft Machteld de Jong als lector Diversiteitsvraagstukken al verschillende activiteiten georganiseerd, en voer Hogeschool Inholland samen met andere hogescholen en universiteiten mee op de Canal Parade tijdens de Pride in Amsterdam. Ook is de vestiging Rotterdam aangesloten bij Student Pride Nederland.

Behoorlijk vooruitstrevend dus, vindt Maasdam: “In mijn optiek is diversiteit een breed begrip. Iedereen is uniek en dus divers, of het nu gaat om geloof, gender, afkomst, geaardheid of politieke voorkeur. Het doel is om voor iedereen een veilige plek te creëren om jezelf te leren zijn. Dit draagt automatisch bij aan studiesucces. Daarom kan ik niet wachten om samen met docenten, medewerkers en verschillende studenten, aan de slag te gaan met dit thema”.

‘Ik accepteer mezelf voor honderd procent’
Thom weet als geen ander hoe belangrijk een veilige plek is om jezelf te leren zijn. Opgroeiend in een christelijke omgeving was het voor hem moeilijk om uit de kast te komen en zat hij jarenlang met zichzelf in de knoop. “Homoseksualiteit is helaas nog in sommige kerken taboe. Er wordt niet over gepraat en als dit wel gebeurt, dan is dat vooral met de insteek om je te veranderen. Gelukkig heb ik inmiddels een kerk gevonden waar ik wel welkom ben zoals ik ben, accepteren mijn ouders me volledig, heb ik fijne vrienden om me heen en accepteer ik mezelf voor honderd procent”, aldus Maasdam.

In gesprek met studenten, docenten en medewerkers
“Inholland heeft hierin een grote rol gespeeld”, vervolgt hij. Door de medestudenten en docenten van Inholland heb ik geleerd om mezelf te accepteren om wie ik ben. Daar ben ik ze dankbaar voor. Om die dank te uiten wil ik me graag de komende jaren inzetten om diversiteit nog meer bespreekbaar te maken. Dit wil ik doen door de verbinding te zoeken en het gesprek aan te gaan met de studenten, docenten en de medewerkers. Een voorbeeld van een activiteit zou kunnen zijn het voeren van debatten of netwerkborrels”.

Activiteiten
De eerste activiteiten vinden plaats tijdens de Rotterdam Pride week, die start op 23 september. Inholland is aanwezig bij een RA Café in het KPN gebouw op 26 september. Ook organiseert Inholland samen met andere onderwijsinstellingen op vrijdag de 27e een CONFAB met debatten en keynote sprekers (met speciale gasten als oud-minister Jan-Kees de Jager en minister Ingrid van Engelshoven). Op 28 september loopt Inholland mee met de Pride Walk. 

Zelf ideeën?
Ook later in het studiejaar worden verschillende activiteiten georganiseerd. Mocht je zelf ideeën hebben voor het organiseren van activiteiten of mee willen werken, neem dan contact op met Thom Maasdam.
 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.