Diemen,
08
november
2018
|
17:59
Europe/Amsterdam

'Een warme en zorgzame docent die altijd tijd voor je maakt'

Erik Hendriks wint Wij Inholland award - Docent van het jaar 2019

Met zijn ondernemende houding en bijzondere betrokkenheid bij zijn studenten is Erik Hendriks gekozen tot docent van het jaar 2019*. De geëmotioneerde docent Business Studies van Inholland Diemen kreeg de bijbehorende Wij Inholland award donderdag uit handen van Inholland-collegelid Huug de Deugd. “Wij waarderen hoe Erik klaar staat voor studenten en hen op zoveel mogelijk manieren probeert uit te dagen.”

Docent van het jaar Erik Hendriks met genomineerden Andrea Prince en Koos Zwaan

“De nominatie vond ik al een prachtige blijk van waardering, maar dit is een hele eer en een hele mooie beloning, niet alleen voor mij maar ook voor mijn collega’s en de studenten waarmee ik werk”, reageert de totaal verraste winnaar. Erik, die al sinds 1990 lesgeeft aan Inholland en haar rechtsvoorgangers, geeft les bij de opleiding Business Studies en met name de studenten van de afstudeerrichting Ondernemen. “Wij dagen mensen uit hun eigen grenzen op te zoeken en te verleggen om na te denken over hun eigen toekomst en dar hun eigen ondernemendheid in te gebruiken.”

Ondernemend en buiten de gebaande paden
De jury, die de docent van het jaar kiest op basis van de waarderingscriteria van het Onderwijskompas, is enthousiast over de manier waarop Erik werkt aan co-creatie. Juryvoorzitter Huug de Deugd: “Hij zoekt actief de samenwerking met alumni en het werkveld en werkt hierbij actief aan het thema ‘circulaire economie’. Ook zoekt hij de samenwerking binnen Inholland over de vestigingslocaties heen. Hij is hiermee een voorbeeld voor samen opereren binnen Inholland.”

Ook concludeert de jury dat Erik met zijn ondernemende houding buiten de gebaande paden durft te gaan. “Hiermee stimuleert hij nieuwe onderwijsvormen en innovaties in het onderwijs waarbij zijn uitgangspunt het leerproces van de studenten is.”

Studenten herkennen in Erik een zeer betrokken docent. “Ik ken Erik als een warme en zorgzame docent die altijd tijd voor je maakt”, geeft een van zijn studenten aan. “Erik is altijd enthousiast en zet zich ook in voor (buitenschoolse) activiteiten, wat ik erg leuk vind.” Een oud-student: “Erik ziet altijd kansen voor samenwerking en weet dit ook altijd voor elkaar te krijgen.”

Persoonlijk en dichtbij, met passie voor onderwijs
Ook vol lof is de jury voor de andere genomineerden: Andrea Prince (Creative Business), Nick Dekker (Agri, Food & Lifesciences), Koos Zwaan (Creative Business) en Rani van Uijen-Damsteegt (Gezondheid, Sport & Welzijn). “Uit de voordrachten blijkt dat de hogeschool een rijkdom aan goede docenten heeft. De voordrachten zijn stuk voor stuk sprekende voorbeelden van docenten die zich op heel veel plekken binnen de hogeschool elke dag opnieuw inzetten. Het onderscheid tussen de voordrachten was minimaal. Met name de eerste criterium ‘Persoonlijk en dichtbij met passie voor het onderwijs’ paste bij alle voorgedragen docenten.”

Met zijn award neemt Erik ‘het stokje’ over van toerismedocent Marco Bijsterbosch, die vorig jaar werd verkozen tot docent van het jaar. Erik is met zijn award ook dé Inholland-kandidaat voor de volgende landelijke Docent van het Jaar Verkiezing, georganiseerd door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

Juryrapport Wij Inholland award categorie Docent van het jaar 2019 (pdf) 

*)Met de award mag Erik Hendriks zich het hele jaar 2019 winnaar noemen. Aan de prijzen is een bedrag van 2.500 euro verbonden, te besteden aan onderwijsinnovatie.

Reacties 1 - 4 (4)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Mercedes
13
May
2020
Jeetje, leuk om te lezen, meer dan verdiend, ik heb les van Erik mogen hebben van 1994-1998, alleen maar mooie, pisitieve herinneringen over hem!
Giovanni
13
November
2018
Ja, een terechte keuze inderdaad. Een man met een GROOT onderwijshart en zorgzaam voor alle betrokkenen. Een mooi compliment!
jelleke van arnhem
12
November
2018
Een terechte waardering voor een zeer sociaal betrokken collega en docent.
Marga Duin
09
November
2018
Van Harte Erik! Geniet ervan!