Amsterdam,
15
maart
2019
|
11:45
Europe/Amsterdam

Eerste mbo-verpleegkundigen ontvangen hbo-v bachelorsdiploma

De eerste acht mbo-verpleegkundigen van de opleiding Verpleegkunde deeltijd bij Inholland in Amsterdam, legden afgelopen maandag de eed van verpleegkundigen af en ontvingen hun bachelorsdiploma. Een topprestatie. Deze groep startte anderhalf jaar geleden aan dit speciaal ontwikkelde opleidingstraject van Hogeschool Inholland, VUmc Amstel Academie en Bureau STERK. 

Pioniers
Het was geen makkelijk traject. Voor de studenten niet en ook voor de opleiders was het nog zoeken. De mbo-verpleegkundigen die het intensieve duale programma volgden zijn pioniers, moesten dealen met onduidelijkheden en waren afhankelijk van de welwillendheid van collega’s en steun van familie en vrienden. Vandaar ook een uitgebreid dankwoord van de kersverse bachelors voor alle steun en motivatie.

Mirjam van Meningen, teamleider deeltijdopleiding Verpleegkunde
We feliciteren de studenten met het behalen van hun diploma. Ze mogen zeker trots zijn op het behaalde resultaat!
Mirjam van Meningen, teamleider deeltijdopleiding Verpleegkunde

Life long learning
Inholland en Amstel Academie spelen met de verkorte flexibele deeltijdopleiding Verpleegkunde in op het thema ‘life long learning’ en de grote maatschappelijke vraag naar meer hbo-verpleegkundigen. De zorg voor de patiënt vraagt om steeds meer kennis en vaardigheden van de verpleegkundige, competenties op meerdere niveaus en inhoudelijke differentiatie. Bovendien komt deze opleiding tegemoet aan de behoefte van een groep ervaren mbo-verpleegkundigen die graag verder willen doorstuderen. De opleiding is praktijkgericht en doet recht aan de kennis en ervaring van de mbo-verpleegkundige.

 

In dit flexibele deeltijdtraject krijgen studenten de ruimte om hun eigen studieroute neer te zetten waarin ze rekening houden met eerder opgedane kennis en ervaringen. Met behulp van een competentietoets wordt een maatwerktraject aangeboden dat varieert van een tot drie jaar. "Het is een uitdaging geweest om het programma te laten aansluiten bij de vraag van de praktijk en het curriculum Bachelor Nurse 2020, maar mede door de inzet van alle betrokken partijen zijn we trots op het ontwikkelde programma. We feliciteren de studenten met het behalen van hun diploma, ze mogen zeker trots zijn op het behaalde resultaat", zegt Mirjam van Meningen, teamleider van de deeltijdopleiding bij Inholland.

Later dit jaar nemen nog meer studenten hun bachelor in ontvangst. De bedoeling is dat over een periode van anderhalf jaar zestig medewerkers van Amsterdam UMC op te scholen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.