Alkmaar/Haarlem,
13
juli
2023
|
10:04
Europe/Amsterdam

Eerste studenten Social Work slagen voor bijzondere dubbelspecialisatie

P1133097

Vijf studenten Social Work van Hogeschool Inholland Alkmaar en Haarlem hebben eind juni als eerste zowel hun profiel Langdurige Complexe Zorg (LCZ) als hun profiel Jeugd behaald. Dit alles binnen één schooljaar. Zij hebben zich daarmee als eerste studenten gespecialiseerd in de doelgroep jeugd en bijbehorende gezinnen, die ondersteuning nodig hebben vanwege langdurige complexe zorg. Reden voor een feestje, waarbij de dames bij Inholland Alkmaar in de bloemen werden gezet. Docent-onderzoeker Ishii Kwee: “Als team en organisatie zijn we hier erg trots op, het werkveld kijkt uit naar hun komst!”

Omdat deze studenten een ‘dubbelprofiel’ hebben gevolgd, betekent dat ze veel meer hebben gedaan en harder hebben moeten werken dan gebruikelijk. “Het volgen van de profielen is voltijd”, legt Ishii uit. “En een dubbelprofiel volgen vraagt dus extra veel planning, inzet en motivatie."

Dankzij de extra inspanningen kunnen deze vijf studenten zich na diplomering aanmelden bij het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Dit is sinds 1 januari 2022 verplicht als je met de doelgroep jeugd werkt. Daarbij kun je nu op het raakvlak tussen de doelgroepen en het werkgebied LCZ en Jeugd werken als specialisatie, dus met gezinnen waarin langdurig complexe zorg nodig is.

Maatwerk voor doelgroep en werkveld
De mogelijkheid om een dubbelprofiel te volgen past bij de ontwikkeling in het onderwijs van Inholland om tegemoet te komen aan opleidingswensen van studenten en het werkveld. Ishii: “We blijven ons ontwikkelen in overleg met onze partners: doelgroep, studenten én werkveld.”

Lotte Breedveld is één van de studenten en vindt het “heel gaaf” dat haar opleiding het volgen van twee profielen mogelijk heeft gemaakt. “En dat het haalbaar is! Kiezen tussen LZC en Jeugd kon ik al niet, dus ik ben blij dat het allebei kon.” Een van haar medestudenten: “Blij dat ik beide profielen gedaan heb. Het maakte het leren leuker. Al had ik wel wat moeite met een aantal verslagen. Maar dat is goedgekomen.” En een ander: “Goed te doen, en tevreden dat ik dit gedaan heb. Ik zeg: zeker nog vaker aanbieden voor andere studenten!”

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.