12
oktober
2021
|
07:48
Europe/Amsterdam

Eindconferentie ‘Naar een inclusieve werkomgeving' op 25 november

Over inzichten vanuit werk- en levenservaring en paradoxen uit de praktijk

cop_diversiteit

In mei 2019 is het onderzoek naar inclusieve werkomgevingen onder leiding van lector Machteld de Jong (Hogeschool Inholland) en hoogleraar Halleh Ghorashi (Vrije Universiteit) van start gegaan. De afgelopen twee jaar is in drie verschillende interviewrondes met twintig werkgevers (groot, klein, commercieel, non-profit) gesproken om erachter te komen op welke manier ‘institutionele bias’ een rol speelt bij het al dan niet nastreven en realiseren van een inclusieve werkomgeving.

Daarnaast zijn gedurende dezelfde periode twintig levensverhalen opgetekend van mensen die om verschillende redenen niet aan het beeld van de ‘normmedewerker’ voldoen en daarom minder-geprivilegieerd zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Wat zien we als we deze twee perspectieven met elkaar verbinden? Hoe kunnen we voorkomen dat bias het streven naar meer diversiteit en inclusiviteit binnen organisaties belemmert? Welke mozaïek aan interventies biedt dit onderzoek dat werkgevers in staat stelt om te (blijven) werken aan een daadwerkelijk transformatie naar een inclusieve werkomgeving?

Op de eindconferentie op donderdag 25 november a.s. zullen de onderzoekers hun onderzoeksresultaten delen met het publiek en in gesprek gaan over de resultaten met zowel experts uit de wetenschappelijke hoek, als met mensen uit de praktijk over de vraag: hoe kunnen we hiermee verder? Dit alles onder muzikale begeleiding van Isaac Bullock, met als afsluiting een reflectie van spoken word artiest Babs Gons.

  • Eindconferentie ‘Naar een inclusieve werkomgeving! Inzichten vanuit werk- en levenservaring en paradoxen uit de praktijk’
  • Donderdag 25 november 2021, 15:00 – 17.00 uur
  • Online en op locatie: Hogeschool Inholland Amsterdam, Boelelaan 1109

Ook benieuwd naar de nieuwste inzichten op het gebied van diversiteit en inclusie binnen organisaties? Meld je dan aan via deze link. De conferentie is zowel online als op locatie (conferentiezaal) bij te wonen.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Christian de Kraker
26
November
2021
Ik ben erg benieuwd naar de hyperlink om de online meeting terug te kijken. Op naar de cinlusieve arbeidsmarkt. Groet vanuit Groningen