Rotterdam,
18
februari
2019
|
09:51
Europe/Amsterdam

Emmauscollege wint eerste finale Rotterdamse Business Case

De Rotterdamse Business Case is een lessenserie die bestemd is voor leerlingen in eind havo 4 of begin havo 5 met het profiel Economie & Maatschappij. Leerlingen van het Wartburg College, Melanchthon de Blesewic, Emmauscollege en Hugo de Groot uit Rotterdam hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een Business Case. Op 31 januari werd de eerste regiofinale georganiseerd. De hoofdprijs ging naar het Emmauscollege.

Leestijd: +- 2 minuten

Een betere aansluiting met het hbo
De casus is ontwikkeld door de werkgroep Vakinhoudelijke Aansluiting Economie van het samenwerkingsverband ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo’, waar ook Hogeschool Inholland Rotterdam onderdeel van uitmaakt. Binnen dit samenwerkingsverband worden producten en instrumenten ontwikkeld en uitwisseling geïnitieerd om te werken aan een betere aansluiting tussen het voortgezet onderwijs en het hbo.

Mariska Oudwater, projectleider van de werkgroep, legt uit wat het doel is van de Rotterdamse Business Case: “De casus is specifiek gericht op de aansluiting met de Rotterdamse economische vervolgopleidingen. De leerlingen maken door de casus inhoudelijk kennis met de diverse mogelijkheden binnen het hoger economisch onderwijs. Zo ervaren ze hoe een casus in het hbo is opgezet en welke vaardigheden daarbij nodig zijn.”

De leerlingen moesten een duidelijk en onderbouwd advies schrijven voor het management van fietsenfabriek De Fietsende Hollander: Hoe kan de fietsenfabriek op een succesvolle manier de gekozen optie – elektrische fietsen of de fietsen voor sportieve doeleinden voor jong en oud – op de markt brengen?

De winnaar
De jury, die bestond uit docenten en studenten van Inholland Rotterdam en Hogeschool Rotterdam, beoordeelde de presentaties van de vier scholen. Het Emmauscollege won deze eerste regiofinale en ontving de Rotterdamse Business Award. Deze leerlingen hadden het meest originele idee om kosten te besparen en gaven de sterkste presentatie.

Ook deelnemen aan een Rotterdamse business case?
In mei/juni is het weer mogelijk om met havo 4 deel te nemen aan de Rotterdamse business case. Voor vragen of voor aanmelden kun je contact opnemen met Mariska Oudwater.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.