25
maart
2024
|
11:46
Europe/Amsterdam

Everyone can (teach) code met Keynote

Everyone can code visual 1

Dit nieuwsbericht is geschreven in het kader van het project Design Thinking Open Resources Platform (DORP) dat gelanceerd is tijdens het Society 5.0 Festival in 2022. Een community voor én met docenten die hun voorbeelden willen delen vanuit eigen werk met design thinking methodes en die in de toekomst gebruik willen maken van deze methodes. Het eindresultaat: een inspirerende collectie.

Suzanne Lustenhouwer, oprichtster van www.voordeklas.com gelooft dat iedereen kan programmeren en dat elke docent dit aan zijn/haar studenten kan leren. “Bijvoorbeeld om een app te ontwerpen, in Apple Keynote.”  

De lesactiviteit van Suzanne richt zich erop om deelnemers verder te laten denken dan hun eerste ingeving. De achterliggende gedachte? Fail better, faster! 

De werkwijze
Dit doe je door de opdracht te geven om razendsnel – en met de hand - meerdere concepten te schetsen (pro-tip: zet een timer op 2 minuten per schets). Details zijn op dit moment niet cruciaal. Dit maakt het makkelijker om kritiek te accepteren dan bij een volledig uitgewerkt idee.  

Vervolgens is het tijd om feedback op te halen van de klas. Dankzij Apple Keynote, kun je vervolgens snel en eenvoudig een eerste prototype interactief maken en testen. 

Bekijk hier een voorbeeld van rapid prototyping van NameLog: een app die audioclips voor de juiste uitspraak van namen opslaat. Superhandig!