Haarlem,
14
december
2020
|
09:05
Europe/Amsterdam

Ex-gegijzelde Arjan Erkel te gast in de ICE Sessions

Arjan Erkel Foto

In 2002 werd Arjan Erkel gegijzeld in Dagestan, pas na 607 dagen later kwam hij weer vrij. In een nieuwe aflevering van de ICE Sessions bij Start Up Campus Haarlem deelt Arjan zijn verhaal. Hoe is het om te leven met zoveel onzekerheid? Op welke manier kwam hij zijn dagen door? En wat heeft Arjan overgehouden aan deze gijzeling?

Na zijn studie culturele antropologie ging Arjan werken bij Artsen zonder Grenzen. Deze organisatie geeft medische hulp aan mensen in nood. Artsen zonder Grenzen was een van de weinige in Dagestan opererende internationale organisaties.

Op Eerste Paasdag, 11 april 2004, werd Arjan Erkel na 607 dagen vrijgelaten. Na deze ervaring heeft drie boeken uitgebracht en geeft hij lezingen. Zijn ontvoering heeft hem geleerd om te gaan met verandering en belemmerende overtuigingen. Volgens Arjan zijn ervaringen zijn een gijzeling vergelijkbaar hoe wij in het dagelijks leven omgaan met angst, sociale druk en geld. Volgens hem moeten wij meer ‘ontgijzelen’.

Ben jij erbij?
Kijk op donderdag 17 december vanaf 16.00 uur naar een nieuwe aflevering van de ICE Sessions vanuit Start Up Campus Haarlem. Tijdens de livestream op YouTube kun je volop vragen stellen aan Arjan. Heb je nu al een vraag? Stel ze in de comments!

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Guus Rougoor
15
December
2020
Super tof dit. Gaat dit nog door?
Jorien
15
December
2020
Ja het gaat zeker nog door. We kiezen voor een aangepaste variant. Maar voor de kijkers nog steeds donderdag 17 december om 16.00u live via onze YouTube kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=7Ts0ozLgWn0

Tot dan!
Patty Joosten
14
December
2020
Wat leuk! Arjan is een vriend van mij!
Jorien
15
December
2020
Leuk Patty. We doen hem de groeten van je! ;-)