Rotterdam,
08
februari
2024
|
20:08
Europe/Amsterdam

Facilitaire update #3 2023/2024

Samenvatting

In deze update lees je onder andere over de nieuwe koffiemachines, afvalbakken en planten. Verder vragen we je aandacht voor het opgeruimd en schoon houden van ons pand, de werkruimtes en de koelkasten.   

1 vervanging koffiemachines

Nieuwe koffiemachines
Medio mei worden de huidige koffiemachines vervangen door een nieuwere machine. Deze heeft twee soorten bonen en twee soorten melk (waaronder een plantaardige variant) waar je uit kunt kiezen. Ook kunnen er meer dranken achter elkaar worden getapt, omdat de opwarmtijd van de boiler korter is. Verder hebben de nieuwe type koffiemachines  een koud water tap. Dit betekent dat wij afscheid gaan nemen van de waterkoelers, behalve de waterkoeler in de Blue Zone in de kelder. Tot slot worden de twee machines die de minste afname hebben weggehaald: de koffiemachine op de 8e etage in de toren en die op de 13e etage bij VAVO Rijnmond College.

Nieuwe afvalbakken
Het is je vast opgevallen dat we de afgelopen tijd andere afvalbakken hebben gekregen. We scheiden nu PD- (plastic en drankenkartons), papier- en restafval.

Vervanging paslezers
Eind maart begint het vervangen van de paslezers. Dit project wordt gefaseerd uitgevoerd en neemt in totaal een half jaar tot een jaar in beslag.

3 ongedierte

Samen muizen en fruitvliegjes bestrijden 
In de koudere maanden komen de muizen in ons gebouw naar binnen. Lekker warm en genoeg te eten om hun buikjes rond te eten. Let daarom goed op dat je etensresten in de afvalbakken deponeert en dat je geopende verpakkingen in een afgesloten bak of trommel opbergt. Tegelijkertijd hebben we ook alweer last van de fruitvliegjes. Dit probleem speelt al een paar jaar. We doen – in samenwerking met onze ongediertebestrijder - ons uiterste best om alle kleine beetjes die helpen in gang te zetten. Wil jij ons ook helpen? Afval gooi je uiteraard direct in een afvalbak. Verder zou het erg helpen om de lekbakken van de koffiemachines niet te gebruiken om overgebleven koffie of chocolademelk in te gooien. Hier gebruik je het beste een wasbak of gootsteen voor in een pantry of toilet.

Nieuwe planten
In januari en februari wordt ons gebouw nog verder voorzien van beplanting. Zo vind je nu op de 1e etage in onze evenementenruimtes Plaza, Foyer en Auditorium diverse planten en zijn de studieplekken op de bruggen (4e, 5e en 6 e etage) ook voorzien. 

6 niet lullen maar poetsen

Voorjaarseditie Niet Lullen, Maar Poetsen 
In de periode van 11 t/m 22 maart (week 11 en 12) organiseren wij weer een Niet Lullen, Maar Poetsen actie. Bij deze actie roepen we zoveel mogelijk collega’s op om op te ruimen, weg te geven of weg te gooien. We willen tenslotte allemaal een netjes en opgeruimd gebouw, om de uitstraling van het gebouw te verbeteren. Maak jij in deze twee weken ook tijd vrij om samen met collega’s jullie werkruimte goed onder handen te nemen? Een half uurtje of uurtje in je agenda inplannen is een goed begin en maakt echt al een verschil. 

7 koelkasten

Koelkasten
Onze collega’s van de schoonmaak willen graag iedere maandagochtend vroeg de koelkasten in de pantry’s in de toren reinigen. Dit lukt alleen als zij lege koelkasten aantreffen, maar zij komen steeds vaker gevulde koelkasten tegen. Het dringende, doch vriendelijke, verzoek is om de koelkasten iedere vrijdagmiddag leeg te maken. Helaas is de schoonmaak genoodzaakt de inhoud van de koelkast weg te gooien  als de koelkast maandagochtend vroeg niet leeg is.