22
maart
2024
|
11:00
Europe/Amsterdam

Figma helpt studenten aan werkend prototype van app

IMG_3860_First_paper_prototype

Hoe kunnen we zorgen voor minder vrachtverkeer van pakketbezorgers in de stad? Joshua Doromal Bonnin en Mylon Adriaans bedachten een antwoord, met hun start-up concept Sender. 

De oplossing? Bezorgers die ondergronds gaan en gebruik maken van de onbenutte capaciteit van het metronetwerk op rustige tijden. De Sender-app geeft een seintje waar bovengronds lading op een rolcontainer kan worden opgepikt. Eenmaal in transit geeft het systeem bezorgers vervolgens real-time instructies om hun lading via het metro-netwerk te vervoeren naar het juiste adres. 

Klein detail is wel dat GVB op meer plaatsen in een coupe opklapbare zitplaatsen moet maken waar bezorgers hun rolcontainers kunnen stallen. Om te illustreren hoe de studenten dat voor zich zien, wordt gebruik gemaakt van een maquette.  

Aanvullend op dit papieren prototype van een aangepaste metrostel, wordt de Sender-app gedemonstreerd als werkend digitaal prototype. Het idee, dat eerst in klad is uitgeschreven op papier, werd zo in een mum van tijd realiteit.  

Op basis van dit werkende prototype konden de studenten vervolgens feedback ophalen van coaches en medestudenten. De learnings die dat opleverde, zijn gebruikt als input voor de volgende iteratie van Sender: op die manier willen en Josh en Mylon het vrachtvervoer in de binnenstad verminderen. 

Benieuwd naar de demonstratie? Klik hier voor de videodemonstratie.

Meer weten over Figma: klik hier