Haarlem,
07
oktober
2020
|
11:49
Europe/Amsterdam

Flitsende diploma-uitreiking Sportkunde en Social Work op Circuit Zandvoort

Een diploma-uitreiking is een bijzonder moment. Een afsluiting van jaren hard werken. Om er ook in coronatijd een feestelijk moment van te maken, huurden de opleidingen Social Work en Sportkunde van Inholland Haarlem op dinsdag 6 oktober twee uur lang het circuit van Zandvoort af. “Wat een spectaculaire ervaring om mijn diploma op Circuit Zandvoort in ontvangst te mogen nemen. Erg leuk hoe we werden verwelkomd door de docenten met als afsluiter een ereronde over het circuit. Deze alternatieve diploma-uitreiking is misschien nog wel leuker dan een gewone uitreiking op school”, glundert Jeanine Kraaijeveld, afgestudeerd bij Sportkunde.

Nog even dreigden de aangescherpte coronamaatregelen roet in het eten te gooien voor de 60 Sportkunde- en 20 Social Work-studenten. Slechts een paar dagen voor de diploma-uitreiking gingen de twee opleidingen in gesprek met het circuit en de gemeente Zandvoort. Ans Konijn, teamleider van de opleiding Sportkunde: “Dat was nog best even spannend. Al hadden we er alles aan gedaan om aan de voorwaarden te voldoen, het was nog maar de vraag of het evenement met alle aangescherpte maatregelen door kon gaan.” Uit het draaiboek bleek dat het ging om een, zoals Ans dat noemt, doorstroomactiviteit; de feestelijk versierde auto’s rijden op gepaste afstand achter elkaar aan. Dat gaf voor de gemeente Zandvoort de doorslag om alsnog toestemming te verlenen.

Box box
De organisatie van de diploma-uitreiking is nog een hele logistieke operatie. De 80 studenten en hun familieleden meldden zich op de parkeerplaats. In groepjes van zo’n 15 auto’s reden ze tussen 17.00 en 19.00 uur in tijdvakken het circuit op, richting de pitstraat. Daar stopten ze bij ‘hun’ pitbox om het felbegeerde diploma te ondertekenen en in ontvangst te nemen. Vervolgens reden ze nog een rondje over het circuit, achter de safetycar aan, richting de uitgang waar ze werden uitgezwaaid door het docententeam. “Op deze manier konden we overal de anderhalve meter garanderen en was het voor iedereen veilig”, aldus Mariya Ramzan, teamleider van de opleiding Social Work.

Beter goed gejat…
Het idee om de diploma-uitreiking op het circuit te organiseren, is niet nieuw. Het Haarlemse ECL heeft haar eindexamenkandidaten op dezelfde wijze een onvergetelijk moment bezorgd. Ans vertelt: “Dat heeft ons zeker geïnspireerd. Daarbij vind ik ook de sportieve link heel toepasselijk. Hoe leuk is het om als Sportkundestudent je diploma op het circuit te mogen ondertekenen?” Voor Mariya speelde het sportieve element wat minder. “Wat ons in de aanpak aansprak, is de betrokkenheid en de positiviteit die ervan afspat. Wij leiden op tot een vitaal beroep waar op dit moment veel druk op zit, studenten voelen de urgentie om gelijk aan de slag te gaan. Wij willen ze op deze manier toch nog een bijzonder feestje bieden. Al zit je allemaal met je eigen familieleden in de auto, je kunt je medestudenten nog even zien. En dat geldt ook voor de docenten, die vinden het net zo fijn om nog even gedag te kunnen zeggen. Of te zwaaien. Je gunt je studenten gewoon een mooie afsluiting van hun studie.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.