Delft,
09
januari
2019
|
10:00
Europe/Amsterdam

Gerard van Oosten stopt als directeur

gerard-van-oosten_staand

Per 1 maart stopt Gerard van Oosten met zijn werkzaamheden als directeur van het domein Agri, Food & Life Sciences en de vestiging Delft. De afgelopen jaren heeft Gerard de positie van het onderwijs op het gebied van voeding, natuur, milieu en leefomgeving binnen de hogeschool verder versterkt. Daarnaast heeft hij de contacten met het werkveld aangehaald en samen met relevante bedrijven en instellingen de verbinding gezocht tussen onderwijs en onderzoek. Niet alleen in het Westland maar ook in Noord-Holland. 

Gerard heeft actief de samenwerking met andere domeinen opgezocht, zoals Techniek Ontwerpen en Informatica. Dat leidde onder andere tot de visie Duurzame oplossingen (Sustainable Solutions) en een agenda voor de hogeschool op dit thema. “Het is nu tijd om het stokje over te dragen, zodat het domein verder kan consolideren”, licht Gerard toe. De vastgestelde strategie en uitwerking voor het domein Agri, Food & Life Sciences zijn leidend voor het vervolg en gaan door zoals gepland.

Verbinder
“Gerard heeft ons op inspirerende wijze meegenomen in zijn visie op het onderwijs op het gebied van voeding, natuur, milieu en leefomgeving. Daarmee heeft hij de opleidingen verbonden met de kern van Inholland. Dat draagt bij aan de unieke profilering van Inholland, waarin juist die verbinding met agri, food & life sciences, vaak met de techniekopleidingen, bijzondere combinaties mogelijk maakt voor studenten en onderzoek”, aldus collegevoorzitter Jet de Ranitz.

Samenwerking en samenspraak
“De afgelopen jaren heb ik met veel plezier bijgedragen aan de ontwikkeling van onderwijs en onderzoek in het domein Agri, Food & Life Sciences. Daarbij heb ik ook gekeken naar de mogelijkheden van Inholland om door samenwerking tussen de domeinen aan te sluiten bij de vraagstukken die spelen in de markt en de samenleving. Het is uitdagend om met de medewerkers en studenten onderwijs en onderzoek te verzorgen in nauwe samenspraak met bedrijfsleven, overheden en maatschappelijke organisaties”, geeft Gerard aan.

Vacature 
Over de vacature die hiermee ontstaat zal het college van bestuur met domein, vestiging en medezeggenschap in januari nadere afspraken maken. Gerard blijft tot 1 november verbonden aan de hogeschool voor advieswerkzaamheden en combineert dit met het hervatten van zijn praktijk voor bestuur en advies.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
jacqueline van Rennes
10
January
2019
Wat spijtig. weer een directeur met ervaring die ons gaat verlaten. Ik wens CvB en domein Agri veel succes bij het vinden van een geschikte opvolger.