Haarlem,
20
april
2018
|
10:33
Europe/Amsterdam

Go International Market bij Inholland Haarlem

Als afsluiter van de International Week organiseerde Inholland Haarlem op 19 april de Go International Market. Een meet & greet voor studenten die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen. Ondanks het mooie weer, kwamen er veel studenten langs om meer informatie te krijgen over het opdoen van een werk- of studie-ervaring in het buitenland. 

Docenten en studenten van de opleidingen Business Studies, Finance & Control: Bedrijfseconomie, Sportkunde, Pabo, Tourism Management, Social Work en Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) met internationale ervaring stonden klaar om alle vragen te beantwoorden. Uiteraard was ook International Office aanwezig om meer informatie te geven over stagelopen of studeren in het buitenland.

Studenten over hun ervaring in het buitenland
Nikkie Visser, student Tourism Management (HTRO) bij Inholland Haarlem:
“Tijdens mijn studie heb ik stagegelopen bij het Cape Maclear Community Tourism project (CMCT) in Malawi. En ik heb een periode gestudeerd aan de universiteit ESC Troyes in Frankrijk. Werken en studeren in het buitenland was erg leerzaam en een unieke ervaring. Je ontmoet mensen van andere nationaliteiten en culturen en je leert met hen samen te werken. Daarnaast ging niets zoals gepland waardoor ik heb geleerd om uit mijn comfort zone te stappen en te genieten van de ervaring in het buitenland. Dit heeft mij verder ontwikkeld als persoon.”

Kelly, student Sportkunde bij Inholland Haarlem:
“Ik heb in mijn derde jaar stagegelopen in Zuid-Afrika bij Ready4Life. In een township heb ik gewerkt op twee scholen voor kinderen met een mentale en fysieke beperking. De sporten en spellen, die wij met de kinderen hebben gedaan, hadden ze niet eerder gespeeld. Deze kinderen maken veel mee in de townships. Ze genoten enorm van de lessen en konden weer even kind zijn. Ik vond het fijn om hieraan een bijdrage te leveren. Het was een fantastische ervaring.”

Melissa Smit, student Creative Business – Media & Entertainment Management:
“Ik heb gestudeerd in Lillehammer aan de Inland Norway University of Applied Sciences or Høgskolen I Innlandet. Ik heb twee lectures gevolgd: ‘Video Production’ en ‘Visual Sociology (photography)’. Mijn tips: het is goed om je van tevoren aan te sluiten bij de Facebook-groep van de universiteit. Zo kreeg ik met alle Nederlandse studenten op de universiteit al contact voordat ik vertrok. Tijdens mijn verblijf heb ik zoveel leuke nieuwe studenten uit allerlei landen ontmoet. En heel belangrijk: ontdek het land waar je studeert of stageloopt. Ga reizen, maak mooie uitstapjes en geniet!”

Meer informatie
Wil je meer weten over een stage of studie in het buitenland? Neem dan contact op met International Office: intoffice.haarlem@inholland.nl

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.