18
december
2023
|
10:00
Europe/Amsterdam

Goed voorbereid naar de pabo met site en ondersteuningsdagen

De site goedvoorbereidnaardepabo.nl is grondig vernieuwd. Met de quickscan ontdek je in één minuut welke toelatingstoetsen je moet maken en hoe je je erop voorbereidt. Nieuw is dat de site ook informatie over de Wiscat (een reken- en wiskundetoets) bevat. De site is nog meer op maat gemaakt voor aankomende pabo-studenten. Daaraan hebben onder meer studenten en docenten van het mbo en de pabo een belangrijke bijdrage geleverd.

Als je wilt starten met de pabo is het belangrijk dat je voldoende basiskennis hebt van de vakken rekenen & wiskunde, aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Om je daarop goed voor te bereiden is op goedvoorbereidnaardepabo.nl alle informatie beschikbaar. Je vindt er de leerdoelen, het juiste studiemateriaal en maakt er een voorbeeldtoets.

Alle toelatingstoetsen die je moet maken, maak je één keer vóórdat je aan de pabo begint. Slaag je niet, dan krijg je tijdens het eerste studiejaar nog twee kansen om aardrijkskunde-, geschiedenis- en/of natuur- & techniektoets te halen. De Wiscat moet je halen om je propedeuse voor de pabo te krijgen.

Wil je hulp bij het voorbereiden op de toetsen? Dan kun je contact opnemen met de hogeschool waar je wilt studeren. Ook kun je je opgeven voor de ondersteuningsdagen. Per vak krijg je tweeënhalve dag ondersteuning bij het leren voor de toetsen. Deze trainingen zijn gratis en digitaal te volgen. In mei 2024 kun je je hier via de website weer voor inschrijven.