Haarlem,
01
april
2022
|
14:12
Europe/Amsterdam

Gratis bijscholing digitale en slimme technologie

Mooi aanbod voor Inholland-medewerkers bij De Smart Makers Academy

Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en bieden veel kansen voor bedrijven. Het automatiseren en digitaliseren van zware en routinematige taken kan bijvoorbeeld arbeidstekorten terugdringen en een hogere kwaliteit en meer werkplezier opleveren. Maar daar zijn wel nieuwe kennis en vaardigheden bij nodig, hoe ontwikkel je die en waar begin je? De Smart Makers Academy biedt uitkomst met haar aanpak van ‘metrolijnen met nano-modules’. Als medewerker van Inholland mag je gratis deelnemen aan deze modules.

Niels van der Zwet, docent Informatica en Information Technology bij Hogeschool Inholland Haarlem, geeft tekst en uitleg: “Omdat er zoveel verschillende technologieën, beroepsgroepen en behoeften zijn, hebben we meerdere ‘lijnen’ opgesteld. Dat hebben we gevisualiseerd in de vorm van een metrokaart. De ene lijn is gericht op HR- en directieniveau en is meer theoretisch, de andere is juist op techniek gericht en bevat meer praktische werkvormen. Sommige lijnen komen samen op hetzelfde ‘stationnetje’, oftewel een module die in beide lijnen wordt aangeboden.”

Dankzij een subsidie van A+O Metaelektro kunnen we dit doorzetten en aan een grotere groep aanbieden.  Zo kunnen ook onze eigen Inholland-medewerkers gratis deze cursussen volgen.

Niels van der Zwet, docent Informatica en IT, Inholland Haarlem

Gratis deelnemen
“We werken in korte modules, nano-modules, omdat we merken dat medewerkers terughoudend zijn om terug de schoolbanken in te gaan en doorgaans de tijd daarvoor niet beschikbaar is. Zo ben je met een tijdsinvestering van twee uur per week binnen een half jaar up-to-date rondom digitale, slimme technologie. Denk aan onderwerpen als 3D-printing, big data en smart factories. Vorig jaar hebben we met dit nieuwe concept een succesvolle pilot gedraaid. Mede dankzij een subsidie van A+O Metaelektro kunnen we dit doorzetten en aan een grotere groep aanbieden. Daarbij richten we ons met name op mensen die al op mbo-niveau in het mkb werken. Maar ook mensen uit andere sectoren zijn van harte welkom, ook onze eigen Inholland-medewerkers kunnen bijvoorbeeld gratis deze cursussen volgen.”

Snijvlak bedrijfsleven-onderwijs
“Naast Inholland zijn onder meer het Nova College, de 3D Makers Zone en bedrijven als Ravo Benelux en ABI uit de Waarderpolder partner in de Smart Makers Academy. Daarbij kijken wij samen met het Nova College wat we aan aanvullende opleidingen kunnen bieden. Terwijl bedrijven die meedoen ook opdrachten bij ons en onze studenten uit kunnen zetten, bijvoorbeeld hoe bedrijfsprocessen met behulp van al die nieuwe technologie versimpeld kunnen worden. Dit soort uitdagingen liggen zó op het snijvlak bedrijfsleven-onderwijs, dat je dit alleen samen kunt oppakken.”

Nano-leren
Tim van der Voord, programmamanager Smart Makers Academy: “Deze eerste lijnen zijn een opmaat naar meer, want de maakindustrie staat net als andere sectoren voor een gigantische uitdaging. Het continue scholen van meer dan 600.000 medewerkers in de transitie naar Smart Industry. In deze aantallen zijn reguliere onderwijsvormen niet meer toereikend, bovendien gaan de ontwikkelingen daarvoor te snel. Het moet korter, in snelle sprints, laagdrempeliger en krachtiger. Kortom: nano-leren. De komende jaren gaan we het concept van de Smart Makers Academy uitrollen op meerdere plekken in Nederland. Dat doen we samen met Smart Industry Nederland, fieldlabs en onderwijsinstellingen zoals Hogeschool Inholland en het Nova College.”

Aanmelden kan!
Voor meer informatie en om je aan te melden, kijk je op Smart Makers Academy - innovatief werken en ondernemen in de maakindustrie

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Laura Swinckels
04
April
2022
Goedemorgen,

Ik heb me via bovenstaande link aangemeld en heb een ticket ontvangen.
Wanneer en op welke manier kan ik nu deelnemen aan een van de cursussen? Ik zou graag AI + masterclass en plactice willen volgen i.v.m. mijn PhD werkzaamheden (AI in de mondzorg).
Ik kijk uit naar de cursus en hoor graag van u.
Fredy
07
April
2022
Hoi Laura, wat leuk dat je je hebt aangemeld. Ik heb jouw vraag doorgestuurd naar onze collega Niels van der Zwet. Hij neemt contact met je op.
Niels van der Zwet
07
April
2022
Laura,

Leuk dat je mee gaat doen!

Als het goed is, is deze melding binnengekomen bij de Academy. Zij gaan hiermee aan de slag en sturen je binnenkort meer informatie over het aanmelden voor de cursussen.
Monica Teunis
04
April
2022
Hoi,
Ik zie niet zo snel waar ik me kan aanmelden voor de training "Digitale vaardigheden", die op 31 mei a.s. wordt gegeven. Kun je me helpen?
Groet,
Monica
Niels van der Zwet
07
April
2022
Monica,

Die staat ingepland voor bij Nova College Haarlem. Meer informatie hierover volgt later voor cursisten die zich aanmelden.