15
november
2021
|
09:16
Europe/Amsterdam

Heel Inholland vitaal, een gezonde en verbindende terugblik op 2021!

Vitaliteitsdag 15 juni

Vol in het leven staan, je gezond voelen en lekker in je vel zitten: vitaliteit staat bij Hogeschool Inholland hoog in het vaandel. Vandaar dat collega’s dit jaar mee konden doen aan lokale activiteiten op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Allemaal mooie gelegenheden om collega’s ook op een andere manier te ontmoeten, goed voor verbinding en levenslust en uiteindelijk ook het werkplezier. Een win-win situatie dus!

Voorheen werden de vitaliteitsactiviteiten centraal georganiseerd op vitaliteitsdagen. Inmiddels nodigt ons Vitaliteitsteam (vanuit de stafafdeling HR & Communicatie) locaties uit om zelf met een plan te komen. De vitale activiteiten worden (mede) gefinancierd vanuit de regeling DAM-gelden, waarmee hogescholen naar eigen inzicht invulling kunnen geven aan inzet van decentrale arbeidsmiddelen.

download

Een overzicht per locatie!
Locatie Haarlem organiseerde 15 oktober in Amsterdam Nieuw West één groot evenement waarbij beweging en ontmoeting centraal stond. De teamspirit stond centraal. Collega’s konden kiezen om mee te doen aan Expeditie Robinson of een mooie gezamenlijke wandeling met avontuurlijke opdrachten. Onder het genot van een hapje, een drankje en een lekker zonnetje werd heel Inholland Haarlem deze dag een stukje vitaler.

In Delft pakken ze het weer heel anders aan. Hier is het speerpunt dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om deel te nemen aan alle activiteiten welke gericht zijn op de pijlers voeding, beweging en ontspanning. De vitaliteit krijgt nog een extra stimulans met stoelmassages, bootcampsessies en vers fruit. 

Onze Haagse collega’s integreren vitaliteit in het jaarrooster, onder andere met groepswandelingen, ‘smoothie fietsen en yoga op locatie.

Ook in Alkmaar zijn de pijlen gericht op vitaliteit en kunnen collega’s op diverse manieren aan de slag met voeding, beweging en ontspanning. ‘Vitaliteitsambassadeurs’ organiseren wekelijks challenges en clinics en zorgen zo voor inspiratie voor collega’s. Via het ‘buddy-principe’ motiveert men elkaar. Alle informatie staat gebundeld op de Alkmaarse Sharepoint-pagina met het Vitaliteitsprogramma.

Met het project ‘Een duwtje in de rug’ richten onze Rotterdamse collega’s zich op een structurele aanpak. Dit door ‘vitale ruimtes’ in te richten met de focus op ontspanning, voeding en beweging. Ook lifestyle-coaches en personal trainers helpen hierbij. “Voor een fundamentele aanpak en blijvende vitaliteit met als doel een levenskrachtig Inholland.”

Lunchwandeling 6 groep op brug

Samen Fit
Ook locatie Amsterdam/Diemen is zeer bevlogen met het onderwerp vitaliteit. De wensen van collega’s staan centraal in het project Samen Fit met als pijlers ‘body, mind en fun’. Door het jaar heen kunnen collega’s workshops volgen op het gebied van onder andere dansen, tai chi en mindfull boksen. Ook zijn er lunchwandelingen.

Wij zien dat locaties zeer voortvarend de vitaliteitsactiviteiten hebben opgepakt en voor verbinding zorgen. Centraal zorgt HR voor de afstemming tussen locaties. Om zo nog meer van elkaar te kunnen leren en het beste van de locaties in te zetten voor volgend jaar!

Heb jij al meegedaan een vitale activiteit op locatie? Laat het je collega’s weten met een bericht op Yammer.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Melle
15
November
2021
wat een mooie samenwerking en verbinding, daar krijg je energie van!