Den Haag,
05
oktober
2018
|
13:08
Europe/Amsterdam

Help de film van Pabo-student Nicky naar de finale

Afgelopen donderdag is de film De Gestolen Rechten van derdejaars Pabo-student Nicky Freriks in première gegaan op het YouTube-kanaal van het Kinderrechten Filmfestival. Nicky heeft de film gemaakt samen met zijn stageklas van basisschool De Bron uit Delft. Om een felbegeerde plek te winnen in de landelijke finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival moet de film zoveel mogelijk views halen. Kijk jij mee en help je Nicky en zijn stageklas naar de finale?

De Gestolen Rechten
"De film is met veel enthousiasme bedacht door de kinderen: het script, de rolverdeling en de muziek. Op de dag van de remake stonden de ze al om acht uur 's morgens voor de deur met allerlei verkleedkleren en attributen. Wat mij het meeste opiel was het plezier en enthousiasme bij de kinderen. Sommige kinderen speelden zich letterlijk in de kijker voor de eindmusical", aldus Nicky. 

De film gaat over de kinderrechtenartikelen 13 (Recht op een eigen mening), 19 (Bescherming tegen kindermishandeling) en 28 (Recht op onderwijs). Deze rechten zijn gestolen. Lukt het de kinderen om de rechten terug te krijgen?

Inhollandpremiè​re UNICEF Kinderrechten Filmfestival
De film De Gestolen Rechten is een remake van de film 'Geen ontvoering' die Nicky heeft gemaakt samen met toen nog groep 7 van De Bron uit Delft voor de Inhollandpremiè​re UNICEF Kinderrechten Filmfestival van 15 mei jl. De film van Nicky werd toen tweede.

Ieder jaar doet de Pabo van Inholland Den Haag mee aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Ook dit jaar starten de tweedejaars van de Pabo weer met het project tijdens het vak Kunstklapper. Op donderdag 16 mei 2019 zal de volgende Inhollandpremiè​re plaatsvinden.

De winnende film gaat door naar de landelijke finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival die in juni 2019 plaatsvindt. Inholland Den Haag levert dus sowieso een finalist. Als de film van Nicky een van de vijf films wordt met de hoogste score staat de Pabo met twee films in de finale.

UNESCO-school

Het project sluit goed aan bij de visie van een UNESCO-school zoals Inholland Den Haag. Met deze officiële status laat Inholland Den Haag zien dat ze een maatschappelijk betrokken en ondernemende hogeschool is. Studenten krijgen de ruimte om zich persoonlijk te ontwikkelen en ambities waar te maken samen met medestudenten, docenten, bedrijven en instellingen in de Haagse regio. 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.