Rotterdam,
28
januari
2021
|
15:00
Europe/Amsterdam

'Het liefst stap ik uit mijn comfortzone en ga ik dingen gewoon doén!'

Het leermoment van student Jouke-Jan Middendorp

JoukeJanMiddendorp_student_creativebusiness_lerenisdurven

Creative Business-student Jouke-Jan Middendorp (24) weet het zeker: hij wil graag vóór de camera staan. Om die droom te realiseren is hij nu druk bezig om zoveel mogelijk te leren. Zo gaat hij per 1 februari stage lopen bij videoproductiebedrijf Towel Media en speelt hij één van de hoofdrollen in de Inholland-campagne voor de Nationale Studenten Enquête (NSE), waarin studenten enthousiast worden gemaakt om de enquête in te vullen.

“Het liefst stap ik uit mijn comfortzone en ga ik dingen gewoon doén. Dus toen ik de vraag kreeg om te acteren in de NSE-campagne twijfelde ik geen moment”, aldus Jouke-Jan. “Vroeger gooide ik mails over enquêtes gelijk de prullenbak in, maar ik heb ingezien dat het echt belangrijk is om je mening te geven als daarom gevraagd wordt. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor bijvoorbeeld jouw broertje of zusje, of iemand anders die op zoek is naar een studie. Als jij jouw mening geeft via de NSE, dan help je daar ook anderen mee”.

Onderzoek naar mentale gezondheid onder jongeren
De ambitieuze Jouke-Jan weet nu heel goed wat hij wil, maar een paar jaar terug - na zijn mbo-opleiding travel & hospitality - kwam hij zelf ook in de positie dat hij niet wist welke studie hij moest gaan volgen. “Verhalen en meningen van anderen hebben mij toen geholpen met het maken van mijn studiekeuze. Nu voel ik me thuis bij Hogeschool Inholland, de sfeer is gewoon heel goed.” Jouke-Jan zit nu in het derde jaar van zijn studie bij Inholland Rotterdam. Hij heeft zojuist zijn minor AV/TV afgerond, waarin hij samen met zijn projectgroep genaamd ‘PUNT.’ onderzoek heeft gedaan naar de mentale gezondheid onder jongeren. “Het was heel leerzaam om verschillende producties met mijn projectgroep te draaien. Ik ben het meest trots op het laatste onderdeel van het project, de studiodag.”

Blijf gezond nadenken, zoek iemand die jou kan steunen en probeer positief te blijven!

Positieve mindset
Zelf heeft Jouke-Jan niet veel last van de ‘mentale crisis’. “Tuurlijk zijn er momenten dat ik enorm baal van de situatie, maar ik probeer altijd het positieve er van in te zien. Ik ervaar weinig stress en ik geloof erin dat alles altijd weer goed komt. Ik ga bijna beginnen met mijn stage, waar ik ook weer veel nieuwe mensen leer kennen en van die gedachte word ik gewoon heel blij. Ik zou andere studenten, die het soms misschien even niet zien zitten, aanraden om gezond te blijven nadenken. Zoek iemand die jou kan steunen en supporten en probeer altijd positief te blijven! Wat ik de afgelopen jaren ontdekt heb is dat als je wat losser in het leven staat, je uit je comfortzone stapt en dingen gelijk doet, dat je dan pas écht dingen leert. Voor mij is mijn motto niet leren = durven, maar leren = doen."

Leren = durven. Elke laatste donderdag van de maand vertelt een andere student van Inholland zijn of haar persoonlijke verhaal. Wat drijft deze studenten? Wat doen ze om lef te tonen en uit hun comfort zone te stappen en wat leren ze daarvan?

Wil jij als student ook je opleiding waarderen? Vul dan de enquête in, je vindt de link in je Inholland-inbox!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.