Leiden,
17
december
2020
|
10:14
Europe/Amsterdam

‘Het thuiswerken heeft mij nieuwe inzichten gegeven’

De persoonlijke werkplek van Stephanie Majoie

De persoonlijke werkplek van Stephanie Majoie

We zijn op bezoek bij Stephanie Majoie, projectleider marketing en communicatie. Zij houdt zich met haar collega’s bezig met de werving van potentiële studenten. Stephanie woont in Leiden, samen met haar man Pieter, dochter Luka en zoon Pim. Wat zijn voor haar de grootste veranderingen geweest in coronatijd? Hoe ziet haar werkplek eruit? Wat zijn haar thuiswerktips?

De situatie accepteren en meer genieten van de kleine dingen
“Door de coronacrisis kwam onze hogeschool voor een grote uitdaging te staan. Naast online onderwijs, moesten ook alle studiekeuzeactiviteiten als Open Dagen online worden vormgegeven.

Iets nieuws dat we nog niet eerder op die manier gedaan hadden, kortom een uitdaging en hierdoor een geweldig project. Begin april organiseerden we met elkaar een succesvolle eerste Online Open Dag! Dit gaf energie, maar koste soms ook veel energie. Als ik even niet oplette, plakte ik er gerust een paar uur per dag aan vast en dat houd je natuurlijk niet vol. Dit moest anders! Ik vond een betere werk-privé-balans met meer beweging tussendoor.Tijdens het thuiswerken schoot beweging er steeds vaker bij in. Gelukkig bood mijn hardloophorloge uitkomst. Ik stelde beweegdoelen in en ontving alerts als ik even moest bewegen en dat gebeurt nog steeds. Een mooie stok achter de deur en het houdt me vitaal. Daarbij kun je beweging prima combineren met je werk. Niet alle overleggen hoeven per se via Teams plaats te vinden en vanaf je vaste werkplek. Ik heb laatst ervaren dat je tijdens een belafspraak ook prima even een rondje kunt wandelen.

Ik ben een gezelligheidsmens en altijd wel te porren voor een geintje of werkborreltje. Dit was in het begin van corona dan ook even wennen, toen we verplicht werden om vanuit huis te werken. Inmiddels heb ik de verandering geaccepteerd en heeft deze periode mij nieuwe inzichten gegeven. Ik ben de kleine dingen in het leven meer gaan waarderen en geniet van de extra tijd met onze kinderen. Voor corona zat ik al lang en breed in de trein, als de kinderen aan hun ontbijtje zaten. Nu breng ik ze af en toe naar school. En ik vind het stiekem heerlijk dat er in het weekend minder verplichtingen zijn. Die rust in de agenda doet me eigenlijk best goed. Dit wil ik dan ook vasthouden.”

Routine vasthouden

“Vóór corona stond ik om 6.15 uur op en dat doe ik nog steeds. Ik vind het fijn om in alle rust de dag te starten. Dan heb ik een momentje voor mezelf, maak ik me klaar voor de dag en wek vervolgens de rest van ‘de crew’. Ik ben iemand die graag alles uit z’n dag wil halen. Ook in het weekend ben ik graag vroeg uit de veren. Na een koude douche (tip!) zorgt Pieter voor de koffie, ontbijten de kinderen en vul ik de schoolrugzakjes. Daarna brengt Pieter ze meestal naar school en begeef ik me in alle rust naar mijn oh zo fijne thuiswerkplek.”

  Mijn favoriete thuiswerkplek
  “Ik heb twee plekken! Ik werk graag in onze woonkamer op de eerste verdieping, waar m’n desktop staat. Of beneden aan de keukentafel met mijn laptop. In vind de afwisseling fijn, omdat ik bij een desktop een betere houding kan aannemen. Ons huis heeft veel ramen en is daardoor lekker licht. Naast grafische prints ben ik gek op bloemen, dus die heb ik altijd staan. Hierdoor houd ik m’n werkplek gezellig. Alleen de koffie kan beter 😉 en er lopen geen collega’s langs voor een chit-chat tussendoor. Dat mis ik soms wel. “

  Energie van mijn collega’s
  “Ondanks dat alles digitaal gebeurt, heb ik wel het gevoel dat we goed in verbinding staan met elkaar. Ik spreek veel collega’s. Tijdens corona zijn er bij ons best veel nieuwe mensen gestart. Sommigen heb ik alleen nog online gezien, maar toch voelt het of ik ze al veel langer ken. Af en toe organiseren we een informeel momentje aan het einde van de werkdag. Een online borreltje met soms een potje Triviant, hilarisch.”

  Hilarische momenten
  Het thuiswerken levert ook grappige momenten op. Ik kreeg laatst een chatberichtje van een collega, terwijl ik in een groepsmeeting zat. Ik schoot zo in de lach, maar realiseerde me niet dat dit te zien was. Of ik even mijn binnenpretje wilde delen haha. Ach, humor doet het altijd goed!

  Mijn thuiswerktips

  • Deel je agenda goed in, zodat je niet acht uur aaneengesloten achter je computer zit. Bouw voldoende rustmomenten in. Plan je meetings bijvoorbeeld 45 minuten in plaats van een uur. Dan heb je 15 minuten om even uit te zoomen en te bewegen.
  • Beweeg voldoende; tussendoor en buiten werktijd. Niet elke meeting hoeft via Teams. Wees creatief! Belafspraken kunnen ook buiten, wandelend met je oortjes in. Pak je meteen even het zonnetje mee.
  • Plan zo nu en dan een informeel momentje met je collega’s. Van online koffiedates tot vrijmibo’s, Goed voor het teamgevoel en de samenwerking.
  Boilerplate

  De persoonlijke werkplek van...

  De steeds veranderende wereld zet ons op scherp. Sinds maart 2020 werken onze collega’s vanwege corona voornamelijk thuis. En het ziet ernaar uit dat dit nog wel even zo blijft. Het vergt een nieuwsgierige blik, doorzettingsvermogen en flexibiliteit van ons allemaal om hiermee om te gaan. Er is moed en soms zelfs lef voor nodig. Wij geloven in het zoeken van verbindingen met collega’s, studenten en het werkveld. Want door onze krachten te bundelen, komen we samen tot innovatieve oplossingen en dagen we elkaar uit te reflecteren en onszelf te ontwikkelen.

  In deze serie maak je kennis met onze collega’s, die graag hun persoonlijke verhaal, werkplek en ervaringen/tips met jou delen.

  #inhollandwerktthuis #werkenbijinholland #thuiswerken #thuiswerktips

  Reacties 1 - 3 (3)
  Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
  Melle
  18
  December
  2020
  Ik ben de kleine dingen in het leven meer gaan waarderen en geniet van de extra tijd met onze kinderen. Mooi
  Stephanie
  23
  December
  2020
  ♥️
  Stephanie
  17
  December
  2020
  Hi Sabah, Dank je wel voor je comment. Heel leuk om te horen dat je er iets aan hebt. Groetjes, Stephanie
  Sabah Oustou
  17
  December
  2020
  Inspierende is je verhaal en inderdaad thuiswerken geeft ook nieuwe inzichten! Het is ook fijn om positieve verhalen te lezen. Je tip van werk en prive balans om een timer voor bewegen in te stellen is een goed voornemen voor mij.

  Hartelijke groet,
  Sabah Oustou