Haarlem,
13
mei
2020
|
13:30
Europe/Amsterdam

Hoe houd je studenten bij de les? Volg het webinar van 15 mei!

Webinar zelfregulatie studenten

De afgelopen maanden studeren studenten thuis. Hoe blijven ze gemotiveerd en hoe kun jij ze begeleiden in hun eigen leerproces? Deze vragen staan centraal tijdens het SURF-webinar op 15 mei. Onze eigen Sanne Hille spreekt ook. Zij is docent bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht​ en docent Creative Business bij Hogeschool Inholland en lid van het ComeniusNetwerk.

Webinar 'Wat doet online onderwijs met de zelfregulatie van de student?’
Zelfregulatie gaat over grip op je eigen leerproces, zelfstandig monitoren en handelen, reflectief denken, verantwoordelijkheid, autonomie en studentmotivatie. In het webinar vertellen docenten en ondersteuners hun ervaringen en tips om studenten hierbij te begeleiden.

Ingewikkelde tijden
Sanne: 'Studenten vertellen dat ze het heel ingewikkeld vinden. Aan de ene kant hebben ze nu heel veel tijd. Maar dat maakt het tegelijk lastig om je te motiveren om aan de slag te gaan. Ze hebben nu zelf een Trello-bord aangemaakt in Teams. Heel slim, want zo werk je samen aan opdrachten. Zo houden ze overzicht en krijgen ze grip op de taken die ze moeten uitvoeren voor de module. Dit geeft ze dus extra structuur en ze spreken elkaar.' 

Naast Sanne zijn er nog drie sprekers. Zij spreken over de volgende onderwerpen: 

  • Wat weten we over zelfregulering?
  • Hoe ervaren studenten de autonomie in hun leerproces? Wat werkt wel en wat werkt niet online?
  • Hoe kun je als docent of ondersteuner online bijdragen aan het stimuleren van zelfgestuurd leren?

Meer info, inschrijven niet nodig
Het webinar is van 11.00 uur tot 12.00 uur. Hier vind je het programma en meer informatie. Je hoeft je niet in te schrijven. Wél vind je er twee handige video's die je als vorbereiding kunt bekijken.