Delft,
01
maart
2019
|
13:55
Europe/Amsterdam

Hoe voeden en vergroenen wij megacities?

Driedaagse hackathon tijdens Sustainable College Tour Delft

Chongquing China

Hoe kunnen wij bewustwording creëren bij burgers en bedrijven zodat zij zich inzetten voor het voeden en vergroenen van megacities? Dit is de vraag die centraal staat tijdens een driedaagse hackathon bij Inholland Delft, die dinsdag 5 maart van start gaat. Studenten van het Domein Agri, Food & Life Sciences (AFL) van Hogeschool Inholland Delft werken in multidisciplinaire teams aan duurzame oplossingen om dit vraagstuk op te lossen op het gebied van energie, infrastructuur, water, reststromen en biobased. 

De studenten pitchen hun ideeën donderdag 7 maart aan een jury. Deze bestaat onder andere uit Albert Haasnootprogrammamanager De Groene Agenda en  teamlid Duurzaamheid bij Royal FloraHolland. Ook jurylid is Jolanda Heistek, programmamanager bij Greenport West-Holland.

Sustainable College Tour
De hackathon is onderdeel van de Sustainable College Tour (SCT), die 5,6 en 7 maart georganiseerd wordt door FMC, de overkoepelende studievereniging van de opleidingen van het Domein AFL. Dit in samenwerking met Inholland Delft. De SCT is een symposiumweek over duurzaamheid en heeft dit jaar als thema Feeding en Greening Megacities.

Studenten en medewerkers kunnen diverse workshops en interessante lezingen bijwonen, van onder andere de wethouder Stephan Brandligt van de gemeente Delft en prof.dr.ir. Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Om inspiratie op te doen is er een excursie naar de Green Village.

Duurzame snacks
Tijdens het evenement worden er duurzame snacks geserveerd. Denk aan Green Döner Kebab van GreenMeatproducts en borrelhapjes van de Vegetarische Slager. Deze week is er dus voor ieder wat wils, maar wees er snel bij, want: vol = vol!

Ga voor meer informatie en het programma naar de website van studievereniging FMC.