Alkmaar,
11
februari
2022
|
14:53
Europe/Amsterdam

Hoe ziet de toekomst van de zorg eruit?

21ste Van Foreest Publiekslezing door futurist Richard van Hooijdonk

Op dinsdag 15 maart 2022 om 20.00 uur spreekt Richard van Hooijdonk deze spannende lezing uit tijdens de 21ste editie van de Van Foreest Publiekslezing. Van Hooijdonk is een futurist en trendwatcher en een autoriteit op het gebied van opkomst van nieuwe technologieën. De lezing is in de Grote Kerk van Alkmaar. 

De toekomst bestaat al
Van Hooijdonk gaat in op de toekomst van onze gezondheidszorg. Hoe ziet die eruit als digitale zorgverleners bepaalde zorgtaken overnemen en onze ziekenhuizen plaatsmaken voor intelligente e-health toepassingen? Hersenchips, chirurgie met robots, digitalisering en cybercrime. Het komt allemaal aan bod. Maar ook de vraag hoe verander je de zorg. Hoe breng je de zorg naar die toekomst. De technologische ontwikkelingen in de zorg gaan razendsnel. En het mooiste is dat die toekomst al bestaat!

De spreker
Richard van Hooijdonk heeft meerdere chip-implantaten. Hij wil graag de toekomst zelf beleven. Met zijn internationale researchteam onderzoekt hij trends op het gebied van onder andere robotica, sensoren, blockchain, neurotech, biotech. Samen met kunstmatige intelligentie zorgen deze technologieën voor baanbrekende mogelijkheden, maar ook voor uitdagingen en bedreigingen voor mensen, bedrijven en overheden. Het is zijn passie om een frisse nieuwe mindset te injecteren die mensen en organisaties helpt de wereld van morgen te begrijpen, omarmen en ontdekken. Met een krachtige mindset bepalen wij zelf gezondheid en succes, maar ook geluk en een bloeiende economie.

Van Foreest
De Van Foreest Publiekslezing is een gezamenlijk initiatief van Noordwest Ziekenhuisgroep, gemeente Alkmaar en Hogeschool Inholland Alkmaar en gaan over onderwerpen die liggen op het snijvlak van samenleving, gezondheidszorg en cultuur.

De lezing dankt haar naam aan de in Alkmaar geboren Pieter van Foreest (1521-1597). Deze Hollandse Hippocrates, zoals hij ook wordt genoemd, was stadsgeneesheer in Alkmaar en Delft en lijfarts van Willem van Oranje. Hij mag gerekend worden tot de humanistische artsen van de 16e eeuw. Zijn naam is ook verbonden aan twee wetenschappelijke activiteiten in Alkmaar, de jaarlijkse Pieter van Foreest Wetenschapslezing en Wetenschapsprijs.

Bestel kaarten
Wil je deze lezing niet missen? Bestel vanaf maandag 28 februari 2022 via de website van de Grote Kerk Alkmaar je kaarten. De kaarten kosten 7,50 euro per stuk.

Sprekers door de jaren heen
De lezingen zijn gehouden door Geerten Waling (2021), Ineke Sluiter (2019), Frank van de Goot (2018), Menno de Bree (2017), Jelle Brandt Corstius (2016), Sjoerd Kuyper (2015), Bert Keizer (2014), Paul Mijksenaar (2013), Henkjan Honing (2012), Jan Blokker (2011), Auke van der Woud (2010), Paul Scheffer (2009), Jan van Hooff (2008), Douwe Draaisma (2007), Nelleke Noordervliet (2006), Marita Mathijsen (2005), Joost Zwagerman (2004), Herman Beliën (2003), Herman Pleij (2002) en Henk van Os (2001).

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.