Rotterdam,
28
november
2023
|
10:44
Europe/Amsterdam

Hogeschool Inholland presenteert de AirCargoGame op de Lean & Green Summit '23

Samenvatting

Speel het spel en win een prijs!
Iedereen wordt uitgenodigd om de AirCargoGame te spelen. De game is gratis en online te spelen via www.aircargogame.nl. Registreer met je volledige naam en code LNG2023 om mee te doen aan de competitie. Speel vóór 15 december 2023,  en maak kans op een mooie prijs. 
Doe mee en laat zien hoe duurzaam en efficiënt je kunt zijn in de luchtvrachtlogistiek!

Hogeschool Inholland heeft op woensdag 22 november de AirCargoGame gepresenteerd op de 
Lean & Green Summit '23, een evenement dat de toekomst van de logistieke sector in beeld brengt. De AirCargoGame is een innovatieve virtuele simulatie waarin spelers de volledige logistieke keten van luchtvrachtverzending kunnen ervaren. De game is ontwikkeld door het bedrijfsleven, ACN, onderzoekers en studenten betrokken bij het project CDM@Airports van Hogeschool Inholland, in samenwerking met de Topsector Logistiek.

Giovanni@Lean& Green

De AirCargoGame laat spelers zien hoe ze hun logistieke proces kunnen optimaliseren. De score wordt bepaald door de balans tussen kosten, tijd, kwaliteit en duurzaamheid. Spelers moeten rekening houden met verschillende factoren, zoals de vraag en het aanbod van vracht, de capaciteit en de beschikbaarheid van vliegtuigen, de douaneformaliteiten, de brandstofprijzen en de CO2-uitstoot. De game is een leuke en leerzame manier om de complexiteit en de uitdagingen van de luchtvrachtlogistiek te ontdekken.