13
juni
2023
|
10:16
Europe/Amsterdam

‘Ik heb zelfs een 10 gehaald door haar’

In gesprek met tweedejaarsstudent Hanna Barneveld over haar ervaring met een studentcoach van Students4Students.

Hanna Barneveld - S4S

Door de coronacrisis hebben veel studenten een lastige start gehad op het hbo. Met het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) heeft jouw opleiding geld gekregen om achterstanden in te lopen die zijn ontstaan door de coronacrisis en nieuwe achterstanden te voorkomen. We gingen in gesprek met Hanna Berneveld, student Integrale Veiligheidskunde over haar ervaringen met haar studentcoach Linda de Visser, derdejaarsstudent van de opleiding Integrale Veiligheidskunde:  

Met welk vraagstuk zat je? 
Ik wilde graag feedback op een persoonlijk onderzoek voor school en een groepsopdracht. We hadden geen idee of we in de goede richting zaten. Linda heeft ook met ons voor alle vakken met oefentoetsen gedaan. Zij ging dan van alles opstellen en controleren. Het was heel fijn dat er iemand was die inhoudelijk kon helpen. We hadden een groepsapp, een klassenapp, dus met heel de klas maar ik heb ook persoonlijk met haar geappt.   

 Hoe heb je het ervaren? 
Heel erg fijn. Als nieuwe student was het af en toe toch nog even wennen. Het was fijn om iemand te hebben die hetzelfde al heeft meegemaakt en weet wat er moet gebeuren. Ook als het bijvoorbeeld ging op studiekeuzes. Zij kon een beter beeld geven en vertellen hoe dat gaat. Bij Integrale Veligheidskunde werken we met persona’s en concepten waar je uit kunt kiezen. Zij heeft dat al ervaren, want ze is derdejaars.  

Wat heb je eraan gehad? 
Linda heeft veel tijd gestoken in het geven van feedback op projecten. Hele goede feedback. Ik heb zelfs een 10 gehaald door haar. Die feedback geeft een beetje houvast. Ze checkt bij iedereen hoe het met ons gaat. Bijna als een soort moederfiguur die zorgt voor haar kids.  

Welk advies heb je gekregen? 
Bij bepaalde tentamens kon ik bij Linda pijlen of het echt lastig zou zijn of niet. Ik vroeg me bijvoorbeeld af hoeveel tijd ze ongeveer kwijt was aan tentamens. Zo kon ik dan zelf ook bepaalde inschattingen maken over hoe ik een tentamen het beste kon aanpakken.  

 Hoeveel tijd nam het in beslag?  
We hebben veel geappt. Ik heb haar één of twee keer gezien. Maandag hebben we weer een meeting. Die heeft ze uit zichzelf voorgesteld. We doen Teams-meetings, met heel de klas. Dan vertelt ze bijvoorbeeld over hoe de richting is die zij heeft gekozen.  We hebben steeds vaste momenten dat we elkaar spreken. Voor en na tentamens en voor een studiekeuze.  
Linda vraagt persoonlijk hoe projecten zijn gegaan. Het contact is een wisselwerking vanuit ons allebei. Het is heel relaxed en makkelijk dat het via de app kan. We hebben ook oefentoetsen op locatie gedaan met de hele klas. Nu doen we het via Teams. Het kan allemaal.  

Hoe ben je bij de studentcoach terechtgekomen? 
Je krijgt als klas een studentcoach toegewezen. Students4Students staat los van SLB.