Den Haag,
25
april
2018
|
13:24
Europe/Amsterdam

In memoriam: Cathy Tuk

Foto Cathy Tuk

Maandagochtend ontvingen wij het droeve bericht dat onze geliefde collega Cathy Tuk, onderzoeksdocent van de opleiding Communicatie in Den Haag, in haar slaap is overleden na een ziekbed van enkele maanden.

Cathy is één van de meest kundige, collegiale, zorgvuldige en empathische collega’s met wie we hebben mogen samenwerken. Vanaf 1996 was zij verbonden aan onze hogeschool. Zij was een echte teamspeler, die altijd het gemeenschappelijke doel voor ogen had met de vaardigheid om iedereen, zowel studenten als collega’s, in hun waarde te laten, met een bescheiden, maar ook besliste werkwijze. Niet alleen collega’s, maar ook studenten waardeerden die gave om in heldere taal uit te leggen waar het om gaat. Dit alles maakte haar zeer geliefd.

Binnen de opleiding Communicatie heeft Cathy werkelijk in alle commissies gezeten die er waren: van examen-, curriculum- tot toetscommissie. Die enorme ervaring en kennis van zaken kwamen altijd goed van pas. Cathy wist hierdoor op haar eigen, kenmerkende, bescheiden wijze, altijd precies de juiste inbreng te geven in complexe vraagstukken. Haar heldere geest werd door ons allemaal zeer gewaardeerd en gerespecteerd.

Daarnaast sprak het authentieke in Cathy ons zeer aan: oprecht en zonder oordeel, sterk, warm, betrokken, slim, doortastend zijn woorden die allemaal bij haar passen.

Wat een mooi mens hebben we leren kennen in Cathy. We zullen Cathy altijd blijven herinneren als een warme, integere en bijzondere collega met een groot hart voor zowel studenten als collega’s. Veel te jong gestorven laat zij haar man Werner en vierjarige tweeling, Gabriel en Michael, achter.

Condoleren en afscheid nemen
Op de locatie Den Haag ligt een condoleanceboek naast de Mauritszaal en op de locatie Rotterdam ligt er een condoleanceboek op de 7e etage bij de glazen lift.

Er is gelegenheid om de familie te condoleren en afscheid te nemen van Cathy op donderdag 26 april van 19.00 - 19.30 uur in het rouwcentrum De Meidoorn, Meidoornsingel 50 in Rotterdam – Schiebroek.

De dienst van Woord en Gebed zal gehouden worden op maandag 30 april om 13.30 uur in de Fonteinkerk, Terbregselaan 3 in Rotterdam. De begrafenis vindt aansluitend in familiekring plaats op het kerkhof bij de Hillegondakerk.

Graag in plaats van bloemen een gift aan het KWF of Hospice Lansingerland.

Dinsdag 15 mei is een herdenkingsbijeenkomst in de Mauritszaal op de locatie Den Haag, meer informatie hierover volgt.

 

 

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
A.
30
April
2018
Ah wat triest! Heel veel sterkte aan de nabestaanden, vrienden, collega's en iedereen die Cathy gekend heeft. Ze kwam over als een bevlogen docent met passie voor haar vak. Opdat ze nu op een betere plek is en voortleeft in ieders hart. Liefs aan allen!
Sandra Hermanus-Schröder
26
April
2018
Wat een intens droevig bericht! Regelmatig heb ik (collega van de Pabo) Cathy ontmoet in de Haagse wandelgangen, bij het koffieapparaat of de kopieermachine. Het waren altijd vriendelijke ontmoetingen.
Voor haar man en kinderen, familie, vrienden, collega's en studenten heel veel sterkte, troost en Gods nabijheid & zegen gewenst in de dagen van afscheid nemen en de tijd die gaat komen!