Diemen,
09
juni
2022
|
11:16
Europe/Amsterdam

In memoriam: Karel Werdler

(English version below)

Zeer bedroefd zijn wij over het verdrietige nieuws dat op 7 juni jl. onze oud-collega en docent Karel Werdler na een kort ziekbed is overleden. Karel was ontzettend geliefd bij studenten en collega's van Inholland, maar ook bij de vele collega’s en bekenden vanuit de reisbranche.  Afgelopen maand heeft hij nog een gastcollege gegeven bij de opleiding en is hij op pad geweest met aantal collega's.

Vanaf het begin was Karel betrokken bij de opleiding Tourism Management bij Inholland Diemen. Als gepassioneerd docent gaf hij vele inspirerende colleges over de toeristische branche, waarbij hij een voorliefde had voor alles wat met Dark Tourism te maken had. Tot zijn pensioen werkte hij aan zijn promotieonderzoek over Dark Tourism. Ook publiceerde hij diverse artikelen en het boek 'Dark Tourism, de dood achterna'. Karel was een graag geziene gast of spreker tijdens congressen en zocht altijd naar samenwerkingsverbanden, projecten en manieren om onderwijs en werkveld met elkaar te verbinden. 

Karel zal ontzettend gemist worden om zijn kennis, expertise en betrokkenheid. We wensen zijn familie en naasten heel veel sterkte met dit grote verlies. 

In de ruimte X0.05 in Diemen is een herdenkingsplek ingericht. Daar is vanaf donderdag 9 juni de gelegenheid om stil te staan bij het overlijden van Karel; ook kun je het condoleanceregister tekenen. 

Ben je niet in de gelegenheid om in Diemen een condoleance achter te laten? Dan kun je onder dit bericht een reactie plaatsen.

Team en studenten Tourism Management, Diemen

***

We are deeply saddened by the sad news that on June 7th our former colleague and teacher Karel Werdler passed away after a short illness. Karel was very popular with students and colleagues at Inholland, but also with many colleagues and acquaintances in the travel industry. Only a few weeks ago Karel gave a guest lecture at the study program and went on a trip with a number of colleagues.

From the beginning Karel was involved in the Tourism Management course at Inholland Diemen. As an inspiring teacher, he gave many engaging lectures about the tourism industry, with a preference for everything that has to do with Dark Tourism. Until his retirement, he worked on his PhD research on Dark Tourism. He also published several articles and the book 'Dark Tourism, chasing death'. Karel was a welcome guest or speaker at conferences and was always looking for partnerships, projects and ways to connect education and the professional field.

Karel will be greatly missed for his knowledge, expertise, and commitment. Our thoughts are with his family and loved ones at this difficult time.

A room will be made available in Diemen in X0.05. From Thursday the 9th of June, it will be possible to take time to reflect on the passing of Karel; you can also sign the register of condolences.

Are you not in the opportunity to sign the condolence register in Diemen? Then you can leave a comment below.

Team and students Tourism Management, Diemen

Reacties 1 - 20 (34)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Jenny van der Veldt
13
December
2022
Ach, ik lees dit verdrietige bericht nu pas. Ik was Karel aan het opzoeken op Linkedin nadat ik al een tijd geen post meer voorbij zag komen. Karel was mijn stagebegeleider in 2008 en een collega in de branche van 2013 tm 2015. Een zeer vriendelijke man waarvan ik het ontzettend verdrietig vind dat hij er niet meer is.
Recep Diri
06
July
2022
Karel, we waren nog samen op studiereis geweest naar Athene. Ik heb het nieuws vandaag pas gehoord en ben helemaal in shock. Karel was een goed mens en wilde altijd het beste voor zijn studenten. Rust zacht mr Dark Tourism!
Jan van Blanken
04
July
2022
Gisteren (3 juli) kwam ik er via internet achter dat Karel in juni is overleden. Ik kende Karel een paar jaar vanwege onze gezamelijke liefhebberij het vogelspotten. Ik kwam hem zodoende geregeld tegen in de Lutkemeerpolder en op begraafplaats Westgaarde. We wisselden daarover van tijd tot tijd gegevens uit. Mijn laatste contact met Karel was via een mail op 16 april, toen hij me evt. hulp aanbood, omdat mijn vrouw recent getroffen was door een herseninfarct. Ik wens de nabestaanden veel kracht toe bij de verwerking van dit verlies.
Marlies Haazebroek-Buijsen
04
July
2022
In 1978 samen met Karel en Monika Poremba samengewoond in Tossa del Mar. Carlo was daar gestationeerd als animator van Club 28 van NUR. Monika en ik als reisleiders van NVN. We waren jaloers dat Carlo na deze bestemming een plaats kreeg op de wereldcruise op de Maxim Gorki.
Bij het opruimen van mijn archief afgelopen coronajaar kwam ik nog wat spullen tegen en ik heb met Karel afgesproken in het Corendon Hotel in januari. Ik kan het werkelijk niet geloven dat hij er niet meer is, en wat vreselijk voor zijn vrouw en zonen. RIP Marlies Haazebroek-Buijsen.
Walter Schut
21
June
2022
Zijn overlijden kwam voor mij volkomen onverwacht. Vlak vóór corona bezocht hij nog ons nieuwe kantoor. Zijn specialisme in Dark Tourism, klopte wonderwel met mijn vakanties waarin altijd wel een oorlogsmonument of-begraafplaats wordt bezocht. Afgezien van zijn werk, was Karel gewoon een aardig vent, maar wel met inhoud. De reisbranche gaat hem missen. RIP Karel.
Thierry Ham
16
June
2022
Karel was een geweldig persoon en mijn favoriete leraar. Een fantastische, passievolle man met verstand van veel meer dan alleen toerisme. Een steun in de rug als het even niet goed ging dmv een grapje, zijn humor en uitstraling zijn nu al een gemis. Heel veel sterkte gewenst aan de familie, ik zal Karel in ieder geval nooit vergeten.
Eugene Casteleijn
15
June
2022
Beste Werner,

Dank voor de mooie tijden samen en je wijze lessen. Er staat boven vast een bierje voor je klaar!
Irene Rolfes
15
June
2022
Wat een verdrietig bericht. Ik heb vanuit de bibliotheek altijd fijn samengewerkt met Karel. Als ik weer titels vond in onze online bibliotheek wat betreft Dark Tourism dan liet ik hem dat weten en kwam er altijd een reactie. Ik wens zijn naasten veel sterkte met dit verlies.
Tineke Ras Marees
14
June
2022
Het was een grote schok dit te horen. Ik ken Karel al heel lang en hij was een van mijn favoriete auteurs bij Uitgeverij ToerBoek, waarvoor hij het hbo-boek 'De wereld in toeristische bestemmingen' schreef (samen met Job Zeedzen). Karel was altijd belangstellend voor het wel en wee van iedereen en daardoor was ieder contact bijzonder. Rust zacht, lieve Karel. Veel sterkte voor iedereen om dit verlies te verwerken
frans m. van dok
14
June
2022
Het is goed te weten dat wij met Karl als Nederlands Platform voor Cultuur en Toerisme hebben samengewerkt. Zijn bijdrage met Dark Tourism was een Eye Opener voor onze deelgenoten uit Amsterdam, Maastricht, Breda , Rotterdam , Leeuwarden en Deventer.
Nu zijn wij als oud collega en kameraad de toeristen geworden op zoek naar het monument van de tijd voorheen.
Frans M. Van Dok
Don
14
June
2022
Wat een verdrietig nieuws. Een fijne en inspirerende docent tijdens mijn studie op de NHTV. Na mijn studie altijd contact gehouden. Karel was en bleef altijd geïnteresseerd en nieuwsgierig. Veel sterkte voor de familie en nabestaanden.
Tim Diets
13
June
2022
30 jaar vriendschap en avonturen samen. Wat een schok. Wij zijn heel, héél diep bedroefd. Rust zacht lieve vriend. Tim & Désirée
Rob de Vries | The Travelstars Groep
13
June
2022
We zijn geschokt door het overlijden van Karel. In januari hadden we hem (online) nog als gastspreker bij de Travelstars Groep. Velen kenden hem en sommige van onze leden hadden zelfs ooit nog les van hem gehad. Een hele aimabele man. Groot verlies, zoveel is zeker. We wensen z’n naasten veel sterkte toe.

Rob de Vries
voorzitter Travelstars Groep.
Paola Sota
12
June
2022
My dear friend Karel, who welcomed me with open arms to the Netherlands. I can only smile when I remember all the conversations we had about tourism and birdwatching. The passion he had for traveling and discovering new cultures will stay with me as inspiration and motivation to keep working in this beautiful industry. Farewell Karel, vuela alto!
My heart goes to the entire family.
Petra Hoogerwerf
12
June
2022
Lieve familie en collega's van InHolland,
Wat een schokkend bericht. Met Karel heb ik plezierig samengewerkt bij InHolland, kort en intensief. Hij was zó betrokken bij studenten, zó deskundig als het om toerisme ging en bovenal eerlijk om te zeggen wat hij vond van InHolland. Zijn doel was altijd goed onderwijs geven aan de studenten. Het is een groot gemis voor zijn familie. En voor InHolland. Ik koester hem in gedachten als een fijne oud-collega.
Julia
11
June
2022
Wat een ontzettend triest bericht.
Karel gaf met veel passie les en wist de leerlingen altijd mee te nemen in zijn enthousiasme. Zijn positiviteit was aanstekelijk. Heel veel sterkte voor de nabestaanden.
Margreet de Hoog-Kamphuis
10
June
2022
Altijd genoten van zijn insprirerende en originele lessen op de AVR Leidschendam (1989-1991).
Ik wens de nabestaanden veel sterkte.
Wolfgang Hendrix
10
June
2022
Ik heb veel samengewerkt met Karel tijdens de opzet van het visit usa center in Inholland. Karel was hierin zeer ondersteunend vanuit de organisatie. Het was een fijn mens.
Mirjam Dresmé
10
June
2022
Met Karel kon ik eindeloos praten over vogels, Afrika, Amsterdam en dark tourism; onderwerpen die ons mateloos boeiden. Dit in- en intrieste bericht maakt het wel heel ‘dark’. We zullen het nu verder moeten doen met mooie, lieve herinneringen. Veel sterkte voor allen die hem nu zo moeten missen.
Pieter Kuijs
10
June
2022
Karel, de altijd optimistische wijsgeer, is helaas niet meer.
Toevallig zeiden mijn dochter, die nog les gehad heeft van Karel, en ik afgelopen dinsdag 'zullen we Karel bellen om hem te vragen wat hij zou adviseren'.
Heel apart dat we juist op zijn sterfdag spontaan aan hem moesten denken.
Ik wens al zijn dierbaren heel veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.