Rotterdam,
04
maart
2022
|
08:27
Europe/Amsterdam

InCollab krijgt workshop van het Business Research Centre

workshop (2) (1)

Het studentenadviesbureau InCollab, dat ondernemers bijstaat bij prangende bedrijfsvraagstukken is een mooi voorbeeld van praktijkonderwijs. Zonder kennis geen praktijk, dus krijgen de student-consultants van InCollab trainingen, workshops en masterclasses tijdens hun stageperiode. Afgelopen week was het tijd voor de workshop Probleemoplossend Vermogen, gegeven door Tamara Schoon van het Business Research Centre (BRC). 

De studentadviseurs, allemaal studerend aan opleidingen van ons Domein Business, Finance & Law kregen handvatten aangereikt om hun probleemoplossend vermogen te verbeteren. Maaike Matauschek, student Integrale Veiligheidskunde en stagiair bij InCollab, vertelt erover. 

“Tijdens de workshop zijn we aan de slag gegaan met verschillende werkopdrachten. We begonnen met de ‘marshmallow challenge’. In minder dan 18 minuten moesten we in groepjes een zo hoog mogelijke toren van marshmallows en spaghetti maken. Hoe we dit moesten doen? Dat moesten we zelf uitzoeken. Alles was geoorloofd zolang het maar binnen de 18 minuten bleef. Voor de tweede opdracht moesten we als team bedenken hoe wij konden ontsnappen uit de ruimte waarin we zaten, zónder ergens schade aan te brengen. Dat is nog knap lastig kan ik je vertellen! Door de ventilatiebuizen leek ons uiteindelijk de beste optie. Al deze opdrachten hebben ons het inzicht gegeven dat iedereen problemen anders oplost en dat er geen goed of fout bestaat. Zolang je maar duidelijk communiceert met elkaar. Bij het aanpakken van vraagstukken uit de praktijk is dit een heel waardevol gegeven. Aangezien wij bij InCollab altijd vraagstukken aanpakken vanuit een team dat multidisciplinair werkt, zal ik dit zeker in mijn achterhoofd houden.” 

 

workshop (probleemoplossend vermogen) 1 (1)

Over InCollab 
InCollab bestaat uit een team van gemotiveerde studenten van Inholland. Ze zijn geselecteerd op hun kennis, ervaring en professionaliteit en staan klaar voor ondernemers om elke vraag (groot, complex of klein) gratis te onderzoeken en op te lossen.

download

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.