Haarlem,
14
mei
2020
|
17:22
Europe/Amsterdam

Infographic online onderwijs: wanneer gebruik je welke applicatie?

Er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar om je te helpen bij online onderwijs. Maar in welke situatie is nou welke applicatie handig? Om je door de digitale bomen de weg te wijzen, hebben we een overzichtelijke infographic gemaakt. Met alle mogelijkheden in één oogopslag bij elkaar.

Klik op de afbeelding om de infographic te openen:

Alle apps per thema verzameld
De infographic laat per thema zien wat er allemaal mogelijk is en welke applicatie het beste voor jouw situatie geschikt is. Van het online ontwerpen en geven van een cursus, begeleiden en samenwerken, tot toetsing en meer. Achter elke applicatiebutton vind je meer informatie over het onderwerp. Kom je er niet helemaal uit, stel je vraag dan op het platform Online Onderwijs Ondersteuning.

Handig overzicht 
Niels Verkade, docent en expert O&ICT bij het domein ONI: “Ik heb zelf vanuit mijn functie wel een goed zicht op alles wat er mogelijk is. Maar juist voor andere collega’s kan ik me oprecht voorstellen dat dit een grote meerwaarde is. De hoeveelheid aan platforms is veel te groot om daar direct wijs uit te worden. Daarom is een overzicht als dit erg bruikbaar.”

De mogelijkheden optimaal benutten
Tineke Hendrikse, docent integrale veiligheidskunde en onderzoeker recht en veiligheid: "Deze infographic geeft niet alleen een duidelijk overzicht van wanneer je welke applicatie kunt gebruiken, het geeft je ook input voor het gebruik van nieuwe, alternatieve online mogelijkheden voor in de les. Er is ontzettend veel mogelijk online, maar daar heb je weinig aan als er geen duidelijke handreikingen zijn die je als docent helpen om die mogelijkheden optimaal te benutten. Deze infographic biedt die vertaalslag op een overzichtelijke en laagdrempelige manier."

Online onderwijsondersteuning voor collega's

Bekijk nu de ondersteuningsomgeving voor online onderwijs. Je vindt hier informatie over hoe je online kunt lesgeven, communiceren en samenwerken.