Haarlem,
19
augustus
2020
|
08:27
Europe/Amsterdam

‘Inholland best vertegenwoordigd in online voorlichtingsactiviteiten’

Chatter GSW

“Met maar liefst 10 online voorlichtingsactiviteiten is Hogeschool Inholland het best vertegenwoordigd in de top-50. De hogeschool bood voor veel opleidingen Online proefstudeerdagen aan”, meldt Qompas op basis van een onderzoek naar online voorlichtingsactiviteiten die onderwijsinstellingen zijn gaan aanbieden sinds corona. Ook de opleidingen van Inholland zijn zeer populair, blijkt uit het onderzoek. Met maar liefst 31 opleidingen – waarvan 7 bij de eerste 10 – staat Inholland in de Top-100 favoriete hbo-bacheloropleidingen 2019-2020.

Op nummer 1 in deze Top-100 staat Integrale Veiligheidskunde bij Inholland Rotterdam. Daarna volgt Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek van Inholland in Amsterdam (2). Ook in de top 10 staan Sociaal Juridische Dienstverlening (5), Verloskunde (8), Mondzorgkunde (7), Sportkunde (9) en Technische Bedrijfskunde (10). Verder valt in deze ranglijst op dat de opleiding Creative Business de meest gezochte studie is. “De opleiding Creative Business van Inholland vinden we het hoogst terug in de ranking op plek 26."

In de Top-50 favoriete Online voorlichtsactiviteiten op Qompas Studiekeuze (gemeten tussen maart 2020 tot en met mei 2020) staat de online Open Dag van Inholland op nummer 10. In deze lijst is Inholland het best vertegenwoordigd, omdat er voor veel opleidingen online proefstudeerdagen zijn aangeboden.

De details zijn te vinden in het onderzoeksrapport ‘Trends in studieoriëntatie onder havo/vwo-scholieren’. Studiekeuzewebsite Qompas houdt een database bij van scholieren die zich oriënteren op studies, opleidingen en onderwijsinstellingen. “Door het zoek- en klikgedrag op Qompas Studiekeuze te volgen, kan Qompas inzage bieden in welke studies, opleidingen, open dagen en onderwijsinstellingen het meest favoriet zijn onder studiekiezers.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.