download
Rotterdam Make It Happen
Rotterdam,
07
april
2021
|
09:48
Europe/Amsterdam

Inholland is partner van Rotterdam Make It Happen

Het is officieel: Inholland Rotterdam is sinds 31 maart merkpartner van Rotterdam Make It Happen! Op die datum ondertekende locatiedirecteur Nahied Rezwani het partnerschap waarmee we mooi, innovatief en creatief Rotterdam nog zichtbaarder maken. De samenwerking krijgt inhoudelijk invulling via de op 7 april gelanceerde website van Urban Leisure & Tourism Lab *), als zichtbaar voorbeeld hoe Hogeschool Inholland onderwijsinnovatie vormgeeft en samen met partners in het werkveld spannende innovaties laat ontstaan.

Rotterdam Make It Happen staat voor de typische Rotterdamse mentaliteit: werelds, grensverleggend en no-nonsense. Nahied: “Als Hogeschool Inholland stimuleren wij onze studenten om hun talenten te ontwikkelen en tegelijkertijd hun grenzen te verleggen om hen al tijdens hun studie te verbinden aan het werkveld. Deze twee missies sluiten hier naadloos op elkaar aan.”

1617177461805-1055x593

Slimme samenwerkingen
De samenwerking wordt inhoudelijk geladen via Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam, opgericht vanuit het Domein Creative Business van onze hogeschool. “Het opleiden van talenten tot analyserende, weerbare, innoverende professionals doe je als onderwijsinstelling,niet alleen. Daar heb je het beroepenveld en onderzoekers keihard bij nodig. In het lab onderzoeken wij door slimme samenwerking met overheden, bedrijven, bewoners, ondernemers, onderzoekers en studenten hoe toerisme en vrijetijdsbesteding een positieve bijdrage kunnen leveren aan de stad”, vertelt Nahied. “Studenten van verschillende domeinen en opleidingen gaan met vraagstukken aan de slag aan de hand van vernieuwende methodes zoals serious gaming of design thinking."

Iris Kerst, kwartiermaker Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam
Ik hoop dat we met veel partners en studenten Interessante vraagstukken op het gebied van toerisme en leisure kunnen oppakken en zo samen de stad nog mooier maken. Op korte termijn hoop ik een mooie plek te vinden op Rotterdam-Zuid om de eerste fysieke locatie van het lab te kunnen openen.
Iris Kerst, kwartiermaker Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam

Open en inclusief
Het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam zorgt er met haar verbindende rol voor dat vraagstukken op een open en inclusieve manier worden benaderd. Het lab bestaat uit een team van docenten, lectoren, onderzoekers, docent-onderzoekers en associate-lectoren. Zo regelt kwartiermaker Iris Kerst bijvoorbeeld alle zaken die nodig zijn om het stadslab op te zetten: “Ik hoop dat we met veel partners en studenten gaan samenwerken en met elkaar interessante vraagstukken op het gebied van toerisme en leisure oppakken en zo samen de stad nog mooier maken. Op korte termijn hoop ik een mooie plek te vinden op Rotterdam-Zuid waar de eerste fysieke locatie van het lab kan worden geopend.”

Nahied Rezwani, locatiedirecteur Inholland Rotterdam
Ik hoop dat we met het lab mooie verbindingen kunnen leggen tussen onderzoek, onderwijs, het werkveld en bewoners, om zo tot praktijkgerichte innovaties te komen om Rotterdam als stad op een duurzame manier te transformeren. Daarmee hoop ik dat we een voorbeeld zijn voor andere steden wereldwijd.
Nahied Rezwani, locatiedirecteur Inholland Rotterdam

Eurovisie Songfestival
In het lab gaan studenten, onderzoekers en Rotterdam Make It Happen al direct aan de slag met een evenement waar muziek in zit: het Eurovisie Songfestival. Zo onderzoeken ze welke innovaties kunnen helpen om bewoners uit bepaalde Rotterdamse wijken bij internationale hybride evenementen (on- en  offline) te betrekken, zoals het Eurovisie Songfestival Rotterdam. Nahied tot slot: “Ik hoop dat we met het lab mooie verbindingen kunnen leggen tussen onderzoek, onderwijs, het werkveld en bewoners. Om zo tot praktijkgerichte innovaties te komen om Rotterdam als stad op een duurzame manier te transformeren. Daarmee hoop ik dat we een voorbeeld zijn voor andere steden wereldwijd.”

*) Behalve met de ontwikkeling van een website voor het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam zijn we de laatste maanden ook druk bezig geweest met het ontwikkelen van websites voor het Urban Leisure & Tourism Lab Amsterdam en voor het SLUISlab in de Amsterdamse wijk Sluisbuurt.