Den Haag,
11
april
2017
|
05:46
Europe/Amsterdam

Inholland Onderwijskompas geeft richting aan onderwijsvisie opleidingen

Inholland Onderwijskompas

Met het Inholland Onderwijskompas hebben opleidingen vanaf nu een handig middel in handen om het onderwijs vorm te geven volgens de uitgangspunten van het Instellingsplan 2016-2022, Durf te leren. “Met het kompas bieden we, volgens de uitgangspunten van ons Instellingsplan, een belangrijk hulpmiddel als leidraad om onderwijs te versterken”, aldus Inholland-collegelid Huug de Deugd.

De uitgangspunten zijn:

  • We durven te leren.
  • We handelen persoonlijk en dichtbij.
  • We zijn divers.
  • We maken kwaliteit samen.
  • We bekennen kleur.

De invulling van de uitgangspunten is een opdracht aan de opleidingen. Deze is immers afhankelijk van het type student, het werkveld en de ambities van de opleiding.

“Het kompas willen wij in alle opleidingen herkenbaar laten zijn”, legt De Deugd uit. “Het is een hulpmiddel voor de opleidingen om studenten te vormen tot zelfbewuste, volwassen en waardengedreven professionals, die van betekenis zijn voor het beroepenveld en de maatschappij. De wijze waarop de opleidingen dit doen, bepalen zij zelf in dialoog met studenten en het werkveld.”

Download het Inholland Onderwijskompas.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Iris Sutherland
11
April
2017
Wanneer je het onderwijskompas wilt uitprinten worden niet standaard de hele pagina's geprint (bij printopties 'actual size') en moet het handmatig worden aangepast (naar 'shrink oversized pages').
Wellicht kan hiernaar gekeken worden dat het niet handmatig hoeft te worden aangepast.
Daan Stet
13
April
2017
Bedankt voor de tip! Ik zal het doorgeven., vr. grt. Daan Stet