Alkmaar,
25
oktober
2021
|
08:17
Europe/Amsterdam

Inholland-proeftuin: Rotterdamse en Alkmaarse studenten Accountancy met BDO bij AZ

Rondgeleid worden in het stadion van AZ. Een groep van 40 studenten van de opleiding Accountancy uit Alkmaar en Rotterdam kregen een rondleiding door de controller, assistent-controller van AZ en de controlerend accountant van BDO Accountants door het AFAS Stadion.

“Het was leuk te merken dat studenten zich goed hadden voorbereid. Er werden goede vragen gesteld over automatisering van administratieve processen, jaarverslaggevingsvraagstukken over bijvoorbeeld de waardering van contractspelers op de balans en ethische dilemma’s met betrekking tot gekregen overheidssteun in verband met corona”, vertelt Erwin Tuin, docent Accountancy.

Tijdens de rondleiding in het stadion bezochten studenten en docenten ook de kleedkamer van AZ. Het viel op dat de Rotterdamse studenten plaatsnamen op de plekken van oud-Feyenoorders Jordy Clasie en Bruno Martins Indi.

Erwin Tuin vervolgt: “Deze periode staat voor de derdejaarsstudenten Accountancy in Alkmaar en Rotterdam in het teken van het betaald voetbal. De traditionele lessen op het gebied van controleleer en administratieve organisatie zijn in projectvorm opgehangen aan de jaarrekening van AZ. In deze Inholland-proeftuin wordt ervaring opgedaan met een nieuw didactisch concept dat de basis gaat vormen voor het nieuw te ontwikkelen curriculum van de opleidingen Accountancy en Finance & Control.

Het is het tweede jaar dat deze proeftuin met dit programma op deze manier bij Inholland Alkmaar en Rotterdam draait.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.