Rotterdam,
24
september
2018
|
08:30
Europe/Amsterdam

Inholland-projecten CRISPR-Cas en HiPerGreen op Innovation Expo 2018

Innovaties verder brengen, doorbraken realiseren en hiermee bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen waar we in ons land én in de wereld voor staan. Dat is de ambitie van de Innovation Expo 2018 op 4 oktober in Rotterdam. Deze ambitie sluit aan bij de visie van Hogeschool Inholland om samen met het werkveld te werken aan duurzame en verrassende oplossingen als antwoord op maatschappelijke vraagstukken. Inholland presenteert tijdens de Innovation Expo twee innovatieve projecten, CRISPR-Cas en HiPerGreen.

Drones in de kas
Het duurzame doel van HiPerGreen is om telers in de kas met minder middelen en grondstoffen aan een hoger rendement te helpen. De oplossing is een drone die ziekten en plagen opspoort en de groei van het gewas checkt. Bram Sanders, Chris Ramsay, Lucien Fesselet en Will Simmonds wonnen eerder met Drones in de Kas een Wij Inholland award voor het beste studentenproject. Met HiPerGreen hebben ze een doorstart gemaakt. Bij het project zijn acht groepen docenten en studenten betrokken van opleidingen uit drie domeinen (Agri, Food & Life Sciences, Business Finance & Law en Techniek Ontwerpen & Informatica) en vier Inholland-locaties (Delft, Alkmaar, Haarlem en Diemen). Inholland-lector Cock Heemskerk (Robotica) speelt een sleutelrol in het project.

Een nieuw hoofdstuk in de gentechniek
CRISPR-Cas is een nieuwe technologie die het mogelijk maakt om erfelijk materiaal van virussen, bacteriën, cellen, planten en dieren op relatief eenvoudige wijze, zeer nauwkeurig en efficiënt te veranderen. Dit kan door het aanbrengen van genetische veranderingen die leiden tot veranderde eigenschappen, of het toevoegen van geheel nieuwe genetische informatie hoger rendement te helpen. Vanuit Inholland doet lector Nelleke Kreike (Green Biotechnology) onderzoek naar CRISPR-Cas.

Innovation Expo
Bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden kunnen kennismaken met de Inholland-projecten tijdens de Innovation Expo 2018, 4 oktober 2018 in de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam. Op de expo zijn Nederlandse oplossingen te zien voor de grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van circulaire economie, energie, water, mobiliteit, gebouwde omgeving, gezondheid en voedsel en de benodigde sleuteltechnologieën.

People, planet en profit
Hogeschool Inholland streeft naar de juiste balans tussen ‘people, planet en profit’ zodat ons leven sociaal, veilig en stabiel is. Dus duurzaam werken met passie en respect voor het draagvermogen van de wereld, met tegelijkertijd een gezonde focus op (verdere) economische groei. Alleen dan kunnen we zorgen voor een goede kwaliteit van leven voor nu en voor toekomstige generaties. People, Planet en Profit is onderdeel van het thema; werken aan duurzame oplossingen.

Kom jij de Expo en onze stand bezoeken? Meld je dan hier aan! Je vindt ons in de Onderzeebootloods bij de stands 14-1 en 14-2.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.