Alkmaar,
29
november
2018
|
12:54
Europe/Amsterdam

Inholland Radio bij internationaal onderzoeksproject Crossing Borders

Hoe haal je mensen erbij en hoe hou je ze erbij? Dat is het thema van het internationale onderzoeksproject Crossing Borders. In de afgelopen twee maanden hebben studenten van de opleidingen Social Work en Verpleegkunde van Hogeschool Inholland samengewerkt met collega’s uit Bergen (Noorwegen), Mittweida (Duitsland), Maine (VS), Yoshkar-Ola (Russische Federatie) en Bristol (Verenigd Koninkrijk) aan dit onderzoeksproject. In Crossing Borders wordt vergeleken hoe je ‘het erbij halen’ en ‘het niet uitsluiten’ van mensen in de samenleving kunt bevorderen in de zes deelnemende landen. De onderzoeken gaan bijvoorbeeld over kinderen met trauma’s, kindermishandeling, racisme en eenoudergezinnen.

Samenwerken
Tijdens de eerste periode werd er samengewerkt door middel van videoconferenties. In de afsluitende week, de zogenaamde Intensieve Week, zijn de deelnemers uit het buitenland bij Inholland Alkmaar om de onderzoeksresultaten te presenteren en het afsluitende artikel te schrijven.

“Zo goed hoe de studenten uit de verschillende landen zich voorbereiden! Ik ben sinds drie jaar betrokken bij Crossing Borders en ben zo enthousiast. Daarnet startte de onderzoekspresentatie over kinderen met trauma’s, aan de hand van een toneelstuk over oorlogsslachtoffers die gewond de collegezaal binnenkwamen. Een verrassend begin waardoor je direct meegaat in het verhaal”, vertelt docent Simone Peper van de opleiding Social Work.

Inholland Radio
Van de presentaties die de studenten gaven op woensdag 28 november werd live-verslag gedaan via een radio-uitzending op locatie door Inholland Radio in samenwerking met de opleiding Creative Business (Media & Entertainment Management). Heb je niet kunnen luisteren naar de live-uitzending tijdens Crossing Borders bij Inholland Alkmaar? Niet getreurd! Alle hoogtepunten zijn op SoundCloud gezet. Als je Inholland Radio volgt valt er niets meer te missen. 

Luisteren naar Inholland Radio
Inholland Radio is met alle diverse uitzendingen dagelijks te beluisteren via:

Organisatie
Hans-Jan Kuipers, docent Social Work, legt uit: “Al 20 jaar organiseren we dit, zo ook volgend jaar. We blijven doorgaan met dit mooie initiatief. Elk jaar breiden we het weer uit en verdiepen we de thema’s. Het is prachtig om dit te organiseren. Wie had kunnen denken bij de start, met toen Noorwegen en Duitsland erbij, dat het zou uitgroeien tot wat het nu is. En ook de betrokkenheid van Inholland Radio!”

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.