Rotterdam,
06
februari
2019
|
07:17
Europe/Amsterdam

Inholland Rotterdam praat 'supporters' bij over eerste 100 studiedagen

Als onderdeel van het #100Days-programma organiseerde Inholland Rotterdam maandag 4 februari een Supportersavond. Meer dan 320 bezoekers, bestaande uit onder andere ouders/verzorgers, overige familie en vrienden van eerstejaarsstudenten, hoorden hoe hun zoon of dochter, kleinkind, broer of zus, de eerste honderd dagen van hun nieuwe studie doorstonden. Ook was er aandacht voor de inhoud van de opleidingen. 

Steun en betrokkenheid van ouders/verzorgers, vrienden en familie zijn belangrijke factoren voor het studiesucces van Inholland-studenten. De Supportersavond is bedoeld om dit te benadrukken en als extra voorlichting.

Rollen omgedraaid
Naast een welkomstwoord kregen de supporters inhoudelijke informatie over de opleidingen. Ook werden de rollen nog even omgedraaid. Zo verzorgde docent Henk Kamman van de opleiding Integrale Veiligheidskunde een college voor de ouders, die op hun beurt vragen konden stellen aan ouderejaarsstudenten. Een Pabo-studente gaf de bezoekers een training in voorlezen en vertellen.

 

We konden goed proeven welke opleiding onze dochter doet. Voor ons is het een groot gebouw waarin we haar loslaten. Daarom is het mooi om te zien dat er hier binnen het onderwijs aandacht voor haar is.
Vader van een TM-studente tijdens de supportersavond

Veel aandacht
Na afloop praatten ouders, studenten en collega’s nog even na tijdens de borrel. “Goed geregeld”, vindt een studente Tourism Management van de avond. Haar vader sluit zich daarbij aan: “Het is fijn om na een algemeen gedeelte verdieping te krijgen over de opleiding, waarbij je al je vragen kunt stellen. We konden goed proeven welke opleiding onze dochter doet. Voor ons is het een groot gebouw waarin je haar loslaat. Daarom is het mooi om te zien dat er hier binnen het onderwijs aandacht voor haar is.” De moeder van de studente voegt toe: “Er stond echt een team docenten. Die saamhorigheid vind ik heel prettig. Het geeft mij een veilig, gerust gevoel.”

Over #100Days
Voor #100Days organiseren opleidingen van Inholland Rotterdam en Dordrecht allerlei activiteiten gericht op studiesucces, zoals workshops, (extra) begeleiding van studieloopbaanbegeleiders en intensief contact met medestudenten. Zo blijven studenten gemotiveerd tijdens de meest uitdagende periode van hun studie. Onderzoek wijst uit dat studenten vaker hun diploma halen als ze de eerste 100 dagen van hun opleiding goed doorlopen. Ook informatieavonden voor hun supporters behoren tot het programma.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.