06
april
2022
|
07:57
Europe/Amsterdam

Inholland vergroot opleidingsaanbod master Medical Imaging/Radiation Oncology

Opleidingsaanbod_mirofotoinholland

Studenten van de master Medical Imaging/Radiation Oncology (MIRO) van Hogeschool Inholland kunnen voortaan kiezen uit nog meer keuzemodules. Dankzij de samenwerking met Fontys biedt Inholland nu ook Interventieradiologie en MR Guided Radiotherapy aan. Bovendien wordt de master hiermee extra aantrekkelijk voor studenten uit het zuiden van het land. 

Medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundigen (MBB’ers) kunnen bij Inholland de master Medical Imaging/Radiation Oncology (MIRO) kiezen. Ze worden hiermee advanced practitioners, MBB’ers die in het werkveld een cruciale rol kunnen spelen bij het borgen van optimale zorgverlening. De masterstudenten kunnen voor in totaal 30 ECTS keuzemodules volgen. Dankzij de samenwerking met Fontys was MRI al een keuzemodule. Hier zijn nu Interventieradiologie en MR Guided Radiotherapy van dezelfde hogeschool bijgekomen. 

Samenwerking hogescholen 
Thom Roding van Hogeschool Inholland - teamleider Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) en MIRO - ziet de meerwaarde van de samenwerking tussen beide hogescholen: “Vanuit de bacheloropleiding MBRT werken we al langer samen met Fontys. Ik ben van mening dat je op gebieden waar de markt relatief klein is, beter kunt samenwerken en niet alles dubbel moet aanbieden. Samenwerken maakt je als opleiding sterker en het is mooi om in gezamenlijkheid een bijdrage te leveren aan de positionering van de advanced practitioner MBB’er in het werkveld.” 

Aantrekkelijker voor meer MBB’ers 
Vanuit de bacheloropleiding zitten de opleidingen MBRT al jarenlang gezamenlijk in het Landelijk Opleidingsoverleg (LOO) en ook op het gebied van internationalisering hebben Inholland en Fontys nauwe contacten. Voor MBB’ers uit het zuiden van Nederland wordt het door deze keuzemogelijkheid aantrekkelijker om de masteropleiding van Inholland te gaan doen. Zij kunnen een deel van het programma in Eindhoven volgen. 

Bron: Fontys Hogescholen